TRI IZRAZITA KANDIDATA

Platini u 'drami' zbog dodjele Zlatne lopte

03.12.2013 u 13:19

Bionic
Reading

Mnoga su razmišljanja o tome tko bi trebao dobiti FIFA-inu nagradu Ballon d'Or za najboljeg nogometaša 2013. godine. Da to ove, odnosno početkom iduće godine neće biti nimalo laka odluka dao je do znanja i predsjednik UEFA-e Michel Platini

Francuski osvajač ove nagrade tri godine zaredom (1983-1985) vjeruje da će izbor najboljeg nogometaša za 2013. godinu biti najteži otkako ova nagrada postoji (1956.).

'Po mojem mišljenju favoriti su Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Franck Ribery. Prva dvojica su podjednako dobri, dok je Ribery ove godine osvojio sve moguće. Trojica sjajnih nogometaša, a samo jedna nagrada. Odabir će ove godine biti najteži u povijesti', rekao je Platini za španjolski AS, te potom komentirao 2010. godinu.

'Jako me iznenadilo kada nagradu nije dobio jedan od španjolskih nogometaša, recimo Xavi ili Andres Iniesta. Obojica su osvojila sve isto što i Messi, ali su povrh toga uzeli naslov svjetskog prvaka. Tako da je i ove godine sve moguće', zaključio je francuski predsjednik Europske nogometne organizacije.