VRLO JE SKEPTIČAN

Platini iz Dubrovnika odgovorio Blatteru

20.09.2013 u 14:24

Bionic
Reading

Predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini potvrdio je da nacionalni savezi nisu iskazali protivljenje da se Svjetsko prvenstvo 2022. održi zimi, ali je dodao da postoji još nedoumica po tom pitanju

Na Kongresu UEFA-e koji je održan u Dubrovniku nacionalni savezi su dali Platiniju dozvolu da na sjednici Izvršnog odbora Međunarodne nogometne federacije (FIFA) sljedeći mjesec podrži prebacivanje SP-a 2022. iz ljetnog razdoblja u zimsko. Razlog su, dakako, ekstremno visoke temperature koje tijekom ljetnih mjeseci vladaju u Kataru.

'U listopadu ništa neće biti odlučeno. Radi se o otvorenoj raspravi s puno špekulacija. Znam jedino da će biti održana sjednica Izvršnog odbora FIFA-e, a što će reći predsjednik Sepp Blatter, ne znam,' rekao je Platini.

Francuz ne taji da bi bilo bolje da se SP u Kataru održi zimi, ali kamen spoticanja su očito čelnici najvećih klubova i najjačih liga kojima nije u interesu prekidati natjecanje na nekoliko tjedana tijekom jeseni i zime.

'Ne znam hoće li to biti izvedivo. Blatter će pokušati, ali nije isključeno da će biti nemoguće održati SP zimi,' zaključio je Platini.