nepotizam na djelu

Platili su ga 35 milijuna eura, a Zinedine Zidane sada ga prodaje kako bi napravio mjesta za svog sina

24.04.2019 u 15:10

Bionic
Reading

Još se jedno zvučno ime našlo na popisu 'nepoželjnih' u momčadi madridskog Reala koju će sljedeće sezone voditi Zinedine Zidane. No, sada je stvar puno osobnija jer se Zidane pod svaku cijenu odlučio riješiti golmana Thibauta Courtoisa (26), a sve kako bi u momčadi oslobodio mjesto za - Lucu Zidanea (20). Koji mu je, gle slučajnosti - sin...

Zinedine Zidane definitivno je odlučio u Realu promijeniti sve što se promijeniti može, pa će se tako na transfer listi ovog ljeta naći i prvi golman 'kraljeva', belgijski reprezentativac Thibaut Courtois (26). Na prvu se ta Zidaneova odluka činila pomalo ishitrenom i nepromišljenom, ali ovaj potez ima 'pozadinu' koja bi mogla podijeliti navijače Reala.

Podsjetimo, Courtois je prošlog ljeta stigao na Santiago Bernabeu iz Chelseaja, a Real ga je 'bluesima' platio 35 milijuna eura. Belgijski je golman jedan od najboljih, sjajno je branio u redovima Atletico Madrida, a potom i Chelseaja, no u Realu mu nikako ne ide. Daleko od toga da je 'rupa', ali statistika kazuje kako je ove sezone 32 puta stao na gol u svim natjecanjima i primio čak 42 gola!

I da, Real igra sezonu za zaborav, previše je kikseva i kriznih razdoblja, ali je isto tako i činjenica da se Courtois jednostavno nije snašao u redovima 'kraljeva'. Kao bivšeg igrača Atletica (2011. do 2014. godine) neki ga suigrači jednostavno ignoriraju, a općenito stanje u svlačionici Reala nije baš sjajno i Courtois se 'pogubio'.

  • +7
Real Madrid - Barcelona, polufinale Kupa kralja 2019. Izvor: Profimedia / Autor: Jose L. Cuesta/261/Cordon Press

No, i dalje je na cijeni, mlad je i kvalitetan golman pa Real neće imati problema prodati ga. Navodno se već javio Manchester United koji mora tražiti zamjenu ako pregovori s Davidom de Geom propadnu.

Pa ipak, postoji i druga strana priče oko prodaje Thibauta Courtoisa. Navodno Zinedine Zidane kao prvog golmana Reala vidi iskusnijeg i pouzdanijeg Keylora Navasa (32), a njegova bi zamjena trebao biti 'poletarac' Luca Zidane (20). Lako je tako kad ti je tata trener. I to u Realu. Nije problem 'smjestiti' otkaz konkurenciji i probiti se do prve momčadi...

Šalu na stranu, Luca Zidane je nadaren golman, ali pitanje je ima li kvalitetu baš za Real. Ove je sezone branio samo jednom, tata ga je 'počastio' na domaćoj utakmici s davljenikom Huescom. I zamalo su 'kraljevi' doživjeli katastrofu pred svojim navijačima. Luca je - istina ne svojom krivnjom - primio gol već u trećoj minuti utakmice - a do kraja je još jednom kapitulirao. Real je na kraju slavio 3:2, Karim Benzema je zabio u 89. minuti i trenerovom sinu za debi u službenoj utakmici ipak darovao pobjedu.

  • +13
Zinedine Zidane Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

Nitko nije bio oduševljen Zidaneovim potezom, no neki su spremni jamčiti kako za Lucu ipak ima mjesta u Realu. Pa makar i na klupi za pričuve. Kad je tako, onda se i tata potrudio elegantno 'eliminirati' najveću 'prijetnju' i 'pogurati' sina u golmanskoj karijeri. Realno, nitko mu neće ni zamjeriti ako uspije Courtoisa prodati za barem 40 milijuna eura. Na kraju dana ipak je najvažnija zarada...