novi 'rudar'

Pjaca ponovno u 'modrom'; evo koliko će zarađivati na posudbi

05.01.2018 u 12:55

Bionic
Reading

Marko Pjaca prošao je liječnički pregled i sada je službeno Juventusov nogometaš do kraja sezone na posudbi u momčadi njemačkog prvoligaša Schalkea. Pjaca će tako ponovno zaigrati u plavom dresu jer je to prva garnitura 'rudara' koji u nastavak sezone kreću s druge pozicije na ljestvici...

'Pričao sam o klubu s Benediktom Höwedesom, on je taj koji mi je rekao mnoge pozitivne stvari o klubu i navijačima. Trener Tedesco me je dosta informirao o tome kakve ideje ima i to mi se svidjelo. Za mene je ovo najbolja opcija, i ovaj klub i njegove ambicije', izjavio je Marko Pjaca (22) nakon što je potpisao ugovor o posudbi sa Schalkeom.

Pjaca će u momčadi 'rudara' pokušati oživjeti karijeru nakon teške ozljede i operacije ligamenata koljena, ima cijeli proljetni dio sezone da se vrati u formu u redovima Schalkea, te da u isto vrijeme primora Massimiliana Allegrija da ga vrati u Torino, ali i da izbori mjesto u hrvatskoj reprezentaciji koja nastupa na SP-u u Rusiji.

Jasno je to i Pjaci, baš je to bio glavni razlog zašto je pristao na posudbu.

'Sad se nadam da ću odigrati što više utakmica. Više ne osjećam nikakvu bol, ozljeda je prošlost, spreman sam potpuno', kazao je Pjaca i nastavio:

'Moja prirodna pozicija je na lijevom krilu. Ali mogu igrati i desno ili u sredini... Prilično sam fleksibilan, igram gdje mi trener kaže. Pričao sam s njim, objasnio mi je kakve planove ima za mene i to je bilo važno u odluci hoću li prihvatiti dolazak u Gelsenkirchen.'

Schalke je Juventusu za Pjacu (posudba do kraja sezone!) platio milijun eura uz mogućnost još nekih bonusa (vezanih uz broj nastupa, golova, osvojenih trofeja...), a hrvatski bi reprezentativac u Njemačkoj trebao imati plaću od oko 150.000 eura mjesečno.

  • +8
Marko Pjaca Izvor: Reuters / Autor: Miguel Vidal

'Vrlo smo zadovoljni što je Marko izabrao nas jer mnogi klubovi su ga htjeli dovesti. On donosi neke specijalne kvalitete u našu momčad, može igrati na više pozicija. Igrač je koji može igrati i lijevo i desno, ali i na poziciji osmice. Robustan je i brz', kazao je trener Tedesco.

Marko Pjaca je u ljeto 2016. godine iz Dinama prešao u Juventus za 23 milijuna eura, a čelnici 'stare dame' odbili su sve ponude za njegovu prodaju. Pristali su tek na posudbu do kraja sezone i čini se kako ozbiljno računaju na njega u sljedećim sezonama.