spreman za španjolsku

Pjaca nije izdržao i na upit o Mandžukiću dao odgovor koji je sve nasmijao

12.11.2018 u 13:28

Bionic
Reading

Okupljanjem u Zagrebu, hrvatska nogometna reprezentacija i izbornik Zlatko Dalić započeli su 'akciju Španjolska i Engleska', odnosno lov na prvo mjesto u skupini 4 Lige nacija

Hrvatski nogometaši počeli su mini-pripreme za posljednja dva ogleda u skupini Lige nacija. U četvrtak od 20.45 sati na maksimirskom stadionu naši su domaćini Španjolcima, a onda u nedjelju u Londonu od 15 sati igraju protiv Engleza.

Spletom okolnosti, i unatoč teškom porazu u Elcheu 0:6, Hrvatska može stići do prvog mjesta u skupini.

Igrači koji su 'kapali' oko podneva u zagrebački Westin očito su bili koncentrirani na predsotjeće zadatke jer baš im i nije bilo do davanja izjava. Zaustavili su se tek ofenzivac Fiorentine Marko Pjaca i golman Dinama Dominik Livaković.

I tek usput - Luka Modrić i Ivan Rakitić reprezentaciji prikljčit će se tek u utorak.

  • +17
Hrvatski nogometni reprezentativci okupljaju se u hotelu Westin Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

'Uvijek je zadovoljstvo doći na okupljanje. Jaki su Španjolci i nadamo se da ćemo im se revanširati za onaj poraz', počeo je Marko Pjaca.

'Osjećam se dobro, zdrav sam, igram... Pojedinačno smo se digli jer nakon SP-a nismo imali previše odmora, sad se dižemo u formi, nadam se da će se vidjeti'.

Ulaznice za dvije tribine su već rasprodane, a u prodaju je pušten i dodatni kontigent ulaznica.

'Lijepo je čuti da je stadion gotovo rasprodan, lijepo nam je igrati pred punim tribinama, podrška nam znači puno, kao što je značila i na SP-u ', dodao je Pjaca. Inače, ovo će biti prva službena utakmica nakon SP-a u Rusiji, pred hrvatskim navijačima

Španjolska je na otvaranju Lige nacija razbila Hrvatsku 6:0.

'Taj rezultat je nerealan, u prvih 20 minuta te utakmice imali smo šanse, da smo zabili, išlo bi u drugom smeru. Ranjivi su, a pokazali su to i Englezi u njihovom prošlom dvoboju, nadam se da ćemo iskoristiti neke njihove pogreške'.

Pjaca je otkrio kako je u odličnom stanju, bez ozljeda, i što je još važnije u kontinuittetu igara, što je bilo važno nakon oporavka od ozljede.

Konkurencija se u reprezentaciji pojačala, došli su Brekalo i Vlašić.

'Nikad se ne bojim konkurencije, to je dobro. S Brekalom sam igrao u Dinamu, znam da je dobar dečko'.

  • +9
Liga nacija, skupina 4: Španjolska - Hrvatska Izvor: Profimedia / Autor: Pablo Garcia/UESyndication/PIXSELL/UESyndication/PIXSELL

A kad je već spomenuo Dinamo, svom je bivšem klubu poželio da ostane u Europi što duže.

Sjetio se i još jednog 'bivšeg' suigrača, Marija Mandžukića, s kojim je dijelio svlačionicu Juventusa ali i reprezentacije.

A duhovtio je odgovorio na upit čuje li se s Mandžukićem, odnosno da li mu nedostaje?

'Od Mandže čuti da mu netko fali? Sumnjam da mu itko fali, haha! Čujemo se, u kontaktu smo, svakako', zaključio je Pjaca.

Ipak, da je Mandžukiću ovo okruženje jako važno potvrđuje i Dalićeva potvrda dolaska Mandžukića na ovu utakmicu.

Livaković ove jeseni brani dobro. I za svoj Dinamo, a dobrim se predstavio i na Rujevici u okršaju protiv Engleza. Može li na konto te utakmice dobiti i 'jedinicu'?

'Odlično se osjećam, treniram naprono, i Lovre dugo čeka svoju priliku, vidjet ćemo što kažu izbornik i trener golmana'.

Šestica od Španjolaca grdo je odjeknula?

'Gledao sam s klupe i zbilja nije bilo ugodno. Ali nadam se da ćemo popraviti dojam nakon tih 0:6 u Španjolskoj. I samo da nam ne bude magle', završio je Livaković, prisjetivši se dvoboja svog Dinama protiv Spartaka.