Luka Milanović za tportal

Pitali smo kondicijskog trenera reprezentacije o Modrićevoj ozljedi, koliko je zaista ozbiljno

13.09.2019 u 10:36

Bionic
Reading

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i najbolji nogometaš svijeta 2018. godine, Luka Modrić, zbog rupture aduktora desne noge, neće biti u Realovom kadru sljedećih dana, a prema prvim prognozama upitan je i za sljedeći ciklus kvalifikacija sredinom listopada

Neugodno je vijest u četvrtak stigla iz Španjolske, jer svaka ozljeda 34-godišnjeg Luke Modrića zabrinjavajuća je i za trenera Reala Zinedinea Zidanea, ali i za izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića.

'Nakon što su ga pregledali klupski liječnici dijagnosticirana mu je ozljeda aduktora desne noge. Oporavak će ovisiti o razvoju ozljede', navedeno je u priopćenju Real Madrida. Prve prognoze bile su kako se vraća tek za mejsec dana...

S obzirom na važnost Luke Modrića u objema momčadima, jasno je da se njegov izostanak itekako osjeti.

Međutim, stanje ipak nije toliko alarmantno, o čemu su kasnije pisali i španjolski mediji, pozivajući se na izvore iz kluba, te bi se Modrić, umjesto prvotno najavljivanih četiri tjedna, na terene mogao vratiti već kroz dva do tri tjedna.

A kakva su iskustva kondicijskog trenera Luke Milanovića, koji već duži period brine o fizičkoj spremni hrvatske nogometne reprezentacije, ali i brojnih drugih velikih hrvatskih sportaša, s ozljedama tog tipa?

'Nezahvalno je govoriti o prognozama i vremenskom periodu potrebnom za oporavak, jer svaka ozljeda je specifična, a proces i vrijeme oporavka ovisi o veličini rupture. Jer mi i istegnuće tretiramo kao rupturu. Dakle, o nekim prognozama zaista ne mogu reći ništa konkretno, dok se ne zna uistinu težina ozljede', rekao je za tportal doc. dr. sc. Luka Milanović.

A što se konkretno Luke Modrića tiče, imate li kakvih informacija o težini njegove ozljede?

'U njegovom konkretnom slučaju sada znamo da nije riječ o velikoj rupturi i da nastup za ogled protiv Mađarske, što su neki pisali, ne bi smio biti upitan. Osim toga, poznavajući Luku Modrića, kao vrhunskog profesionalca, koji izuzetno brine o svom tijelu i zdravlju, ali i da će sve poduzeti kako bi se maksimalno oporavio, kod njega će taj oporavak biti brži nego kod nekog drugog igrača', optimistično je zaključio Milanović.

Nadamo se da će uistinu Modrić biti spreman i fit za kvalifikacijske okršaje reprezentacije, 10. listopada protiv Mađarske na splitskom Poljudu te na gostovanju kod Walesa 13. listopada.

Deajn Lovren i Luka Modrić prošetali su centrom Zagreba Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL
  • +20
Azerbajdžan - Hrvatska, kvalifikacije za Euro 2020. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL