tudorov šef nezadovoljan

Pirlo je jednom iskrenom izjavom, nakon remija kod Rome, unio nemir u momčad; trener Juventusa posebno se dotakao Ronalda, a tema je bio i Džeko

28.09.2020 u 11:58

Bionic
Reading

Nakon što je Juventus odigrao 2:2 na gostovanju kod Rome, trener momčadi iz Torina Andrea Pirlo nije bio zadovoljan. Ali to nije sve…

Podsjetimo, u derbiju 2. kola talijanskog nogometnog Roma je vodila u dva navrata (1:0 i 2:1), ali Juve se oba puta vratio zabivši drugi gol s igračem manje. Oba gola za rimski sastav zabio je Francuz Jordan Veretout (31-11m, 45), dok je dvostruki strijelac za goste iz Torina bio Portugalac Cristiano Roanldo (44-11m, 69).

No, usprkos činjenici da su uspjeli osvojiti jedan bod iako su dva puta gubili trener Juventusa Andrea Pirlo priznao je kako je to ipak 'velik korak unatrag kada su klupske ambicije u pitanju.'

Nakon što je Juventus u prvom kolu Serie A nadigrao Sampdoriju 3:0 mnogima je bilo jasno kako u igri ima puno nedostataka, a to se vidjelo protiv Rome. Također treba reći kako je u odnosu na tu utakmicu Pirlo promijenio samo jednog igrača. Umjesto Gianluce Frabotte u prvih 11 je igrao Alvaro Morata.

'U prva dva kola igrali smo protiv dvije potpuno drukčije momčadi, tako da mi je odmah bilo jasno kako će naš pristup morati biti drukčiji u odnosu na dvoboj protiv Sampdorije', kazao je Pirlo nakon 2:2 u Rimu dodavši:

'Ovo po mom mišljenju nije bilo dobro, neke stvari jednostavno nisu valjale. To je bio korak unazad što se izvedbe tiče, ali nismo imali priliku igrati prijateljske utakmice uoči sezone kako bismo testirali neke nove stvari i uvježbavali nove ideje. Na koncu smo ipak uzeli bod s deset igrača, a u uz to momčadi imamo igrače poput Arthura koji nisu igrali šest mjeseci. Ukratko, nedostaju nam utakmice…'

Od prije je poznato kako je trenerski tandem Pirlo & Tudor imao malo vremena za uigravanje momčadi s naglaskom na nove igrače, a potraga za napadačem se oduljila. Stoga nema mjesta za nervozu iako bi ovakve izjave mogle unijeti nemir u momčad.

Nekoliko riječi Pirlo je rekao i o 35-godišnjem Ronaldu koji je zabio dva gola i osigurao im važan bod.

'Jako sam sretan što ga imamo jer on ne postiže samo golove. Kada smo ostali s igračem manje trčao je puno više, jako se trudio i pomogao je zakrpati rupe. Zaista je bio od velike pomoći suigračima', dodao je Prilo.

Srećom po Juventus napadač Rome Edin Džeko nije uspio zabiti gol iako se vidjelo, tijekom cijele utakmice, kako je bio posebno motiviran. Naime, Džeko je trebao u prijaznom roku završiti upravo u Juventus i sve je bilo dogovoreno, ali su se na koncu ipak Pirlo i Tudor odlučili za Moratu. Na pitanje kako je njime zadovoljan i je li bio nervozan prije utakmice nekoliko riječi rekao je trener domaćina.

'Džeko je spokojan i motiviran. Odigrao je dobru utakmicu što je jako važno za nas. Nije zabio gol, ali je puno radio za momčad. Potpuno je miran', kazao je nakon utakmice 47-godišnji trener Rome Paulo Fonseca.

  • +5
Juventus - Sampdoria, 1. kolo Serie A, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO