JURIŠAJU NA DAVIS CUP

Pilić: 80 puta sam rekao kakva je ovo šansa za Srbiju

15.09.2010 u 20:17

Bionic
Reading

U petak su na rasporedu polufinalni dvoboji Davis cupa. U Lyonu igraju Francuska i Argentina, a u Beogradu Srbija i Češka

Tri su od navedenih sastava u svojoj povijesti već igrali završne dvoboje, jedino Srbija sanja prvi finale ikada. U Splitu smo imali priliku izbliza upoznati njihove glavne adute i jasno je da im je umor Novaka Đokovića golem problem.

'Iza mene je sjajan tjedan u New Yorku u kojemu sam igrao svoj najbolji tenis u zadnjih godinu dana, ali nakon izgubljenog finala od Nadala iscijeđen sam i fizički i psihički. Teško mi je predvidjeti u kakvom ću stanju biti do petka, ali za ovako važne mečeve se uvijek nađe snaga', kaže drugi igrač svijeta.

Fizički će se morati oporavljati sam, za psihičku doradu ključan bi trebao biti savjetnik, a zapravo izbornik iz sjene, Nikola Pilić.

'Mislim da igrači shvaćaju kakvu priliku za finale imaju. Trebali bi, jer sam im to zadnjih dana ponovio barem 80 puta', kaže Pilić koji je 'salataru' osvajao s Njemačkom i Hrvatskom.

'Mislim da je ovo jedinstvena situacija. Najbolji igrač vam se dva dana uoči meča vrati s druge strane svijeta, ali Novak igra najbolji tenis života, a na raspored ionako na možemo utjecati', dodaje trofejni Splićanin.

Jasno je da se Česi nadaju da će u petak ždrijeb spojiti Đokovića s njihovim glavnim adutom Tomašom Berdychom. Čeh, koji je Đokovića dobio u polufinalu Wimbledona, imao bi puno više izgleda u petak nego u nedjelju.