šokantan autogol

Ruski mediji svašta su pisali o razlozima poraza na Poljudu; jedan njihov reprezentativac za njih je heroj, a neki su bili brutalno iskreni što se igračima sigurno nije dopalo

15.11.2021 u 09:34

Bionic
Reading

Nakon što je Hrvatska na rasprodanom Poljudu sretno i spretno nadigrala Rusiju 1:0, te tako izborila direktan Svjetsko prvenstvo u Katar 2022., ruski mediji na zanimljiv su način pisali o utakmici u kojoj je presudio autogolom Fedora Kurjašova u 81. minuti

Iako je dojam kako je Hrvatska dominirala i stvarala šanse na kišom natopljenom terenu, na kojem su uvjeti za igru bili jako teški, ipak Rusi žale što im je presudio autogol.

'Pokazali smo karakter, ali nije bilo sreće', jedan je od naslova u ruskim medijima koji dovoljno govori.

Bilo je jasno kako Rusija igra tako da izvuče jedan bod koji bi im bio dovoljan za prvo mjesto u skupini i direktan Svjetsko prvenstvo.

Tako SovSporta između ostalog piše:

'Držali smo se i borili dobro, ali u 81. minuti Karpinovi štićenici su pokleknuli pred jakom kišom i moćnim pritiskom Hrvata na Poljudu. Jedan smiješan odbijanac od Kudrjašova ušao je u mrežu i izbio nam karte za Katar iz ruku samo tako…', piše između ostalog u članku.

'Od trenutka kad se Karpin pojavio na klupi Rusija je držala situaciju pod kontrolom i stigla je u Split s bodovnom prednosti u odnosu na Hrvate, ali HNS nije slučajno odabrao Poljud za ovu utakmicu. Iako nije riječ o modernom stadionu, tamo je uvijek najužarenija atmosfera', dodaje autor.

O navijačima, kojih je bilo više od 30.000, piše i i članku na Izvestiji.

'Hrvatski su navijači napravili nevjerojatnu atmosferu u gradu i na stadionu. Nije čudo što je savez odlučio da se igra u Splitu - domaći navijači su najbučniji u državi. Izveli su moćnu paradu ulicama s upaljenim bakljama u kojoj je sudjelovalo 10 tisuća ljudi. Poljud koji prima 33 tisuće ljudi bio je ispunjen do posljednjeg mjesta. Utakmica se igrala po kiši koja je stvarala probleme na travnjaku. A u drugom poluvremenu teren se pretvorio u bazen', piše u članku.

Sport Express možda je dao i najrealniju sliku stanja uz naslov 'Zaboravili smo igrati nogomet', dok u izvještaju između ostalog piše:

'Odlučujuće utakmice nikad nisu bile na našoj strani. Otkad pratim reprezentaciju Rusiju, naša reprezentacija na takve utakmice dolazi drvenih nogu i s prazninom u glavama. Igraju sa samo jednom mišlju – nemoj ništa pogriješiti, nemoj ništa pogriješiti…', piše između u članku.

'U drugom poluvremenu nogomet je završio. Teren se pretvorio u močvaru. Sve je završilo kako je trebalo ako uzmemo u obzir povijesnu nesposobnost ruske reprezentacije da izdrži u odlučujućim utakmicama i ako uzmemo u obzir logiku ovoga susreta', dodaje autor.

Sports.ru posebno je nahvalio golmana ruske reprezentacije uz naslov: 'Safonov je još uvijek heroj.'

'Kako je samo dobar bio Matvej Safonov! On je poput osobe na koju se jednostavno ne može požaliti. Naš golman je slavno spašavao i na crti i plesao kako bi spriječio nepotrebne udarce. Matvej koji je u kasnu jesen postao nedvojbeno prvi golman, očistio je sve što je do njega stiglo.'

  • +69
Hrvatska - Rusija, kvalifikacije za SP 2022., Poljud, 14.11.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL