NHL DOIGRAVANJE

Phoenix poveo u seriji nakon zlatnog gola Whitneyja

28.04.2012 u 09:15

Bionic
Reading

U noći s petka na subotu odigrana je jedna utakmica doigravanja NHL lige u kojoj su hokejaši Phoenixa svladali Nashville i tako poveli u polufinalnoj seriji

Hokejaši Phoenix Coyotesa na svom su ledu u produžetku pobijedili Nashville Predatore 4-3 u prvoj utakmici polufinalne serije Zapadne konferencije NHL lige.

Zlatni je gol za arizonski sastav zabio Ray Whitney nakon 14 minuta i četiri sekunde igre u dodatnom vremenu, u trenucima najveće dominacije gostiju. Uspjeli su Coyotesi osvojiti jedno od rijetkih podbacivanja u trećini Predatorsa, Michal Hanzal asistirao je Whitneyju koji je bekendom uspio provući pločicu kroz noge finskog golmana-dvometraša Pekke Rinnea

Premda su domaći do gola odluke tri puta vodili, strahovito su pali nakon prvih dviju odigranih trećina. Ukupno su ih Predatorsi nadpucali 42-24, a od 41. minute do kraja utakmice taj omjer iznosi po sastav Davea Tippetta poraznih 25-7.

Whitney je s golom i asistencijom, baš kao i češki branič Rostislav Klesla, bio najučinkovitiji igrač u redovima pobjednika. Pobjedu ipak najviše mogu zahvaliti golmanu Mikeu Smithu koji je skinuo 39 udaraca zasjenivši sasvim svog finskog kolegu sa suprotne strane, po mnogima najboljeg golmana današnjice u hokeju.

Druga utakmica serije u arizonskoj se pustinji igra u nedjelju.