WTA DUBAI

Petra Martić dva sata provela na terenu, isplatilo se!

19.02.2024 u 10:29

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u 2. kolo WTA turnira u Dubaiju, ona je u 1. kolu nadigrala Amerikanku Caroline Dolehide sa 6-4, 7-6 (4) nakon dva sata igre

Martić je dvoboj protiv Dolehide imala u potpunosti pod kontrolom, već je prvi gem susreta u kojem je servirala Amerikanka, a koji je trajao 10-ak minuta pokazao kako će Dolehide imati velikih problema zadržati svoj početni udarac. Iako tada nije napravila "break", propustila je dvije "break-lopte", Martić je stekla sigurnost na reternu što je i naplatila u sedmoj igri kada je oduzela servis suparnici. Taj "break" bio joj je dovoljan za osvajanje prve dionice dvoboja.

U prvoj igri drugog seta Martić je još jednom oduzela servis Dolehide te se činilo kako će mirno privesti susret kraju. No, u sljedećoj je igri i ona jedini put u dvoboju pokleknula na svom početnom udarcu, azatim su obje igračice držale gemove na svom servisu sve do "tie-breaka". Martić je čak kod zaostatka 4-5 bila suočena i sa set-loptom suparnice, no tu je prijetnju otklonila dobrim servisom.

Dolehide je bolje otvorila odlučujuću igru drugog seta, povela sa 2-0 i 3-1, ali potom je Martić zaigrala preciznije te osvojila šest od posljednjih sedam poena u meču.

Martić će u 2. kolu igrati protiv Poljakinje Magdalene Frech.