PRISJETIMO SE

Pet nezaboravnih trenutaka osmine finala Lige Prvaka

14.02.2012 u 13:03

Bionic
Reading

Ovom prilikom izdvojili smo pet događaja koje smatramo nezaboravnim i koji su obilježili kompletno natjecanje Lige prvaka, a dogodili su se upravo u osmini finala

Dok s nestrpljenjem iščekujemo nastavak elitnog europskog nogometnog natjecanja, točnije utakmice osmine finala, nije se loše prisjetiti prošlosti. A ona je obilovala sjajnim potezima, trenucima i utakmicama kakvi su Robbenov gol protiv Fiorentine, Liverpoola 4:0 pobjeda nad Real Madridom, kao i Mourinhov povratak na Stamford Bridge, ali u ulozi protivničkog trenera.

Ovom smo prilikom za vas izdvojili pet događaja za koje smatramo da su jednako nezaboravni, koliko su i obilježili kompletno natjecanje Lige prvaka, a dogodili su se upravo u osmini finala.

5. Sezona 2004/05.
Werder Bremen - Lyon 0:3, Juninho zabija nevjerojatan gol iz slobodnog udarca

Iz Juninhove bogate kolekcije atraktivnih golova iz slobodnjaka, izdvojili smo ovaj. Doduše, ne bismo pogriješili ni s golom iz 2009, koji je na Gerlandu postigao protiv Barcelone, ali ovaj pogodak protiv Werdera je postignut uz nevjerojatnu putanju lopte. U jednom se trenutku naprosto čini kako će ona ići po sredini vrata, da bi tijekom putanje uhvatila nemilosrdni felš i završila u samome kutu gola.

Na usporednoj snimci, čini se da lopta gotovo da ima neprirodnu putanju

4. Sezona 2008/09.
Bayern München - Sporting Lisabon 7:1, najveća pobjeda osmine finala

Nakon poraza u Lisabonu s visokih 5:0, Sporting je došao u München potpuno indisponiran te zaradio više od pola tuceta golova u vlastitoj mreži. Taj rezultat ujedno obilježava najteži poraz u jednoj utakmici osmine finala, kao i najteži ukupni poraz u povijesti Lige prvaka. Ni prekrasan Moutinhov pogodak sredinom utakmice ne može ublažiti veliku sramotu koju je Sporting trpio tih dana.

S ukupnim rezultatom 12:1, Sporting je pretrpio najteži poraz u povijesti Lige prvaka

3. Sezona 2005/06.
Real Madrid - Arsenal 0:1, Henryjeva šetnja kroz obranu Reala

Nikada prije nijedna engleska momčad nije slavila u europskim kupovima protiv Real Madrida na Santiago Bernabeu. Prvi je led probio Arsenal, a gol kojim je postignut taj uspjeh potpuno je vrijedan dotičnog postignuća. Henry je, na svom putu prema golu, pokazao tehniku, vještinu, brzinu, snagu i odlučnost - sve ono zbog čega je dugo godina bio jedan od najboljih svjetskih igrača.

Na putu od sredine terena, Henryja nisu mogla zaustaviti četiri Realova braniča

2. Sezona 2004/05.
Chelsea - Barcelona 4:2, vjerojatno najbolja utakmica odigrana u osmini finala

Teško bi bilo u povijesti Lige prvaka naći utakmicu koja se može mjeriti s ovom; bilo po intenzitetu, bilo po lijepim i atraktivnim potezima, bilo po neizvjesnosti. Na kraju je odlučio pogodak kapetana Chelseaja, a Barceloni nije pomogla ni Ronaldinhova čarolija, koja je do izražaja došla kod drugog Barcina gola. Nakon te pobjede činilo se da Chelsea ima utrt put prema finalu, ali Liverpool se pokazao prejakim.

Gol Johna Terryja odlučio je ovaj emocijama nabijen dvoboj

1. Sezona 2003/04.
Manchester United United - Porto 1:1, legendarna Mourinhova proslava

Već je prethodnu sezonu Mourinho skrenuo pozornost na sebe, osvojivši s Portom prvenstvo, kup i Kup Uefe. No, početak nastanka cijele aure Special Onea dogodio se upravo na Old Traffordu, pobjedom nad Manchester Unitedom te kasnijim osvajanjem Lige prvaka. Kao što je obično u životu, i za ovaj je doseg bila potrebna doza sreće, pošto su suci poništili potpuno regularan pogodak Paula Scholesa.

Mourinho odlazi s terena sa stavom 'pogledajte tko je sada kralj'