LJUTNJA NA POLJUDU

Peroš: Dinamo je favoriziran i vrši pritisak na suce

08.05.2009 u 12:53

Bionic
Reading

Na novinskoj konferenciji na Poljudu pojavio se je predsjednik Hajduka Mate Peroš te potpredsjednik Fredi Fiorentini. Razgovaralo se o nekoliko tema, ali najzanimljivije su opet bile one vezane uz Dinamo, suce i Ligu 16

Zanimljivo je bilo na Poljudu. Pred novinare su izašli čelni ljudi splitskog prvoligaša Mate Peroš i Fredi Fiorentini i odmah se dotaknuli rivala iz Maksimirske 128.

'Vjerojatno je sada cjelokupnoj hrvatskoj javnosti jasno da je zahtjev Dinama za stranim sucima bila prozirna igra, a sve kako bi izvršili pritisak na domaće suce. No mi vjerujemo u čast i poštenje hrvatskih sudaca, premda moramo naglasiti da nam je čudan i nelogičan odabir sudaca koji sude Hajduku i Dinamu u zadnjih nekoliko kola. Susrete Hajduka s Varteksom i Rijekom sude suci iz Zagreba, a utakmicu Dinama sa Šibenikom suci iz mjesta par desetaka kilometara udaljenih od Zagreba', rekao je Peroš, koji smatra da je Dinamo od strane sudaca favoriziran u HNL-u, a predsjednik Splićana se dotaknuo i morala drugih klubova.

'Imam osjećaj da pojedini klubovi ne igraju jednako borbeno i motivirano protiv Dinama i protiv nas. Nemamo ništa protiv da protiv nas igraju maksimalno borbeno, ali nije u redu da ni deseti dio te borbenosti ne pokažu i protiv Dinama', izjavio je Peroš koji je dodao da nisu odustali od naslova prvaka i duple krune.

Peroš se osvrnuo i na optužbe iz Maksimira da se Hajduk nije ogradio od rasističkih povika na Poljudu.

'Ta izjava nije korektna jer smo se mi više puta ogradili od rasističkih povika pa tako i nakon utakmice s Varteksom. Osuđujemo one koji to čine i smatramo da to nisu pravi navijači Hajduka', izjavio je Peroš te nešto rekao i o Ligi 16:

'Liga 16 je izglasana na skupštini HNS-a, mi smo legalisti i poštujemo takvu odluku. A kakvom će se ona pokazati, to ćemo tek vidjeti, sada nemamo načina utvrditi hoće li ili neće biti kvalitetna.'