inter diktira uvjete

Perišić u velikim problemima; rekordan transfer propada zbog ovog detalja?!

25.05.2017 u 12:38

Bionic
Reading

Milanski Inter imao je skromnu sezonu jer za klub takve reputacije i tradicije, sedmo mjesto a koje još nije potvrđeno, baš i nije primjereno. No s kineskim kapitalom i zvučnim igračkim imenima u klubu sa stadiona Giuseppe Meazza vjeruju da će u sljedećoj sezoni vrati stari sjaj

Milanski Inter na velikoj je prekretnici jer plasman koji su ostvarili ove sezone, a prijeti mu čak i osmo mjesto ukoliko u posljednjem kolu Fiorentina osvoji bod ili tri, ne zadovoljava nikoga među navijačima 'crno-plavih'.

Naravno, upitno je tko će na klupi Intera naslijediti Stefana Vecchija, koju je ove sezone dijelio sa Stefanom Piolijem.

Već se neko vrijeme, a posljednjih tjedana i sve glasnije, govori da će na klupu sjesti Luciano Spalletti, trener koji je ove sezone sjajno vodio Romu i do pretposljednjeg kola bio u kombinaciji za naslov prvaka.

Ukoliko Spalletti uistinu dođe, onda se vrlo upitnim čini odlazaka Ivana Perišića, bez obzira kakav novac ponude ostali europski velikani i bogataši - a u pitanju su i Manchester United i Chelsea.

Naime Spalletti je već nekoliko puta rekao da Perišić mora igrati u njegovoj momčadi te da ga neće pustiti, a kako odlični hrvatski krilni napadač, otkriva nam izvor, u ugovoru nema otkupnu klauzulu, onda ni ne može postavljati uvjete klubu.

PSG je poslao ponudu tešku 55 milijuna eura, ali kako doznajemo, Inter bi se mogao zainatiti te tražiti i preko 100 milijuna eura za svojeg igrača, a to, bez obzira na Perišićevo znanje, ipak neće nitko platiti.

Ono što također doznajemo jest da kineski kapital, a kojeg u banci leži 280 milijuna eura, klub ne smije zbog tržišnog fair playa ni pipnuti, a da će za kupovinu i rekonstrukciju momčadi moći koristiti samo novac od prodanih igrača.

Stoga se može očekivati da će drugi Hrvat u Interu - Marcelo Brozović - napustiti milanski klub. Njegova otkupna klauzula iznosi 50 milijuna eura, ali kako je Broz ove sezone u nemilosti navijača, očekuje se da bi ga klub pustio za 25, 30 milijuna eura. Zainteresiranih ima, a to su renomirane momčadi iz Engleske i Španjolske.

Prema tome, Perišiću bi sada najviše odgovaralo da za Vecchijeva nasljednika dođe bilo tko osim Spallettija.