JAKO VELIK ZALOGAJ

Perez u madridski Real pokušava dovesti - Neymara!

27.12.2015 u 18:41

Bionic
Reading

Jasno je da atomski trojac iz Barceloninog napada tjera strah u kosti navijačima i vodstvu Reala, a najefikasniji način za umanjiti tu prijetnju je privući jednog od majstora u svoje redove

Katalonski Sport donosi priču prema kojoj predsjednik Reala Florentino Perez pokušava uzdrmati nogometni svijet transferom Neymara iz redova najvećih rivala. Perez je prije 15 godina uspio u svom naumu i na Bernabeu preselio tadašnju Barcinu zvijezdu Luisa Figa, ali ovo je - još teži zadatak.

Sport piše kako Perez redovno zove Neymarova oca (ujedno i agenta) u svoj dom, te pokušava održati bliski odnos kako bi iskoristio prvu priliku i preoteo brazilskog genijalca u svoje redove. Nudio je velik novac i prilikom njegovog odlaska iz Santosa, no Barcelona je bila spretnija u pregovorima.

Neymar trenutno pregovara oko novog ugovora i ova vijest mogla bi dodatno ubrzati postupak. Izgledi da se ovaj transfer provede u kraćem roku iznimno su mali, ali Katalonci navode kako je on Perezu postao gotovo opsesija.

Teško da čak i Real ima dovoljno novca za kupiti ovakvog igrača iz redova rivala