FINALE S BARCOM

Perasović uvjeren da može do velikog trofeja

10.02.2013 u 11:55

Bionic
Reading

Velimir Perasović vjeruje da njegova Valencije može iznenaditi favoriziranu Barcelonu u finalu španjolskog Kupa.

U 19 sati u nedjelju će košarkaši Barcelone i Valencije finalnom utakmicom u Vitoriji odlučiti o novom pobjedniku španjolskog Kupa kralja. Obje su momčadi relativno lako prebrodile polufinalne izazove. Barcelona je sa 80-69 pobijedila Caju Laboral, dok je Valencia bila bolja od Gran Canarije 83-72. Momčad koju vodi Velimir Perasović vodila je od početka do kraja i sada pred sobom ima najveći ispit - Barçu u finalu.

'Moji igrači i ja znamo da možemo dobiti Barcelonu, to nam je najbitnije prije finalne utakmice,' rekao je hrvatski trener Velimir Perasović i nastavio:

'Osvajanje trofeja u ovom gradu bi za mene bilo posebno. Bio bi to stvarno poseban scenarij,' rekao je 48-godišnji Perasović koji je kao igrač nastupao u ovom gradu od 1993. do 1997., a i trenirao je današnju momčad Caja Laborala od 2005. do 2007. godine.

'Obrana je vrlo često ključ uspjeha. Mi smo protiv Gran Canarije, koja je stvarno nezgodna momčad, imali odlično odrađene obrambene dionice. Teško je na ovakvom turniru dobiti dvije utakmice i ući u finale. Uspjeli smo, ali imamo još jednu ispred sebe. Nije nam bitno što je preko puta Barcelona, ponavljam, psihički smo jaki za uzimanje trofeja,' podcrtao je Perasović.