sami velikani

Pep Guardiola je na putu da postane najbolji svih vremena; jednu je legendu već prestigao

05.10.2023 u 12:01

Bionic
Reading

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola se pobjedom svoje momčadi nad Red Bull Leipzigom 3:1 u 2. kolu Lige prvaka probio na drugo mjesto najuspješnijih trenera svih vremena u ovom natjecanju

Slavljem u gostima kod Red Bull Leipziga nogometaši Manchester Cityja 'počastili' su svog trenera Pepa Guardiolu (52) koji je tako stigao do svoje 103. pobjede u Ligi prvaka u trenerskoj karijeri!

Pep je tako na drugom mjestu preskočio legendarnog sir Alexa Fergusona koji je ostao na 102 pobjede, a iza njih je Arsene Wenger s 82 te još uvijek aktivni Jose Mourinho koji je u trenerskoj karijeri sakupio 77 pobjeda u Ligi prvaka.

Na samom je vrhu još jedna legenda, aktualni strateg Real Madrida Carlo Ancelotti (64). Don Carlo je u trenerskoj karijeri slavio čak 109 puta u Ligi prvaka i za sada mu ide sjajno pa će se još neko vrijeme zadržati na vrhu.

  • +19
Napoli -Real Madrid, Liga prvaka, 3.10.2023. Izvor: EPA / Autor: CIRO FUSCO

No, Pep Guardiola je u prednosti jer je 12 godina mlađi i sigurno je da će u sezonama koje dolaze preskočiti Ancelottija. Sam Ancelotti je još ranije priznao kako intenzivno razmišlja o odlasku u mirovinu, ali neće se predati samo tako pa će Pepov proboj na prvo mjesto vječne liste pobjednika ipak pričekati.

  • +3
RB Leipzig - Manchester City, Liga prvaka, 2023/24. Izvor: Profimedia / Autor: Filip Singer

U isto je vrijeme Ancelotti ispred Guardiole i po broju osvojenih trofeja Liga prvaka, Talijan ih ima četiri, a Španjolac je na tri.

NAJUSPJEŠNIJI TRENERI LIGE PRVAKA (POBJEDE)

  • Carlo Ancelotti - 109 pobjeda
  • Pep Guardiola - 103 pobjede
  • Sir Alex Ferguson - 102 pobjede
  • Arsene Wenger - 82 pobjede
  • Jose Mourinho - 77 pobjeda