FESTIVAL OPTIMIZMA

Pavlek: Ne samo Ivica, šest Hrvata može do bodova!

20.12.2013 u 12:47

Bionic
Reading

Početkom nove kalendarske godine održat će se jubilarno 10. izdanje sljemenskih slaloma u kalendaru Svjetskog skijaškog kupa

Još je prerano za točno definiranje startnih lista, ali svjetska krema uglavnom će se spuštati sljemenskom padinom. 4. siječnja (vožnje su u 10 i 13 sati) nastupaju dame, a dva dana kasnije na Sveta tri kralja (14.45 i 18.10 sati) tisuće će iščekivati novi boj Ivice Kostelića protiv mlađih lavova iz skijaškog vrha.

'Više od sto specijalaca, ne više rutinera nego baš specijalaca, čeka akciju. Uvijek za precizan plan pripreme staze moramo čekati do nekoliko dana uoči utrke, ali staza će biti spremna,' uvjerava Reno Fleiss, a njegov kolega Dragutin Žiljak bez ustezanja je potvrdio: 'Što se zasnježivanja tiče, već sada mogu reći da će staza biti spremna.'

Organizatori su redom nabrajali kako će i ovo izdanje VIP Snow queen trophyja zadržati visoke organizacijske standarde, a najdalje u isijavanju optimizma otišao je direktor reprezentacije Vedran Pavlek.

'Imat ćemo devetero predstavnika u dva slaloma. Među curama će nastupati Sofija Novoselić, Saša Tršinski i Andrea Komšić, a skijaša će biti šest. Osim Ivice voze Natko Zrnčić-Dim, Dalibor Šamšal, Matej Vidović, Filip Zubčić i Istok Rodeš. Imamo velikih problema sa kvotama i moramo raditi interne kvalifikacije, a ja vam tvrdim da je svaki od spomenute šestorice spreman za plasman u drugu vožnju. Ne kažem da će svi ući, to bi bilo ludo, ali svi oni to mogu,' završava Pavlek.

Zagrebački slalomi službeno su dio Svjetskog kupa do 2018. godine, a za kraj se Pavlek osvrnuo i na trenutno stanje uvjerljivo najveće zvijezde Sljemena.

'Ovo što vidimo proteklih dana nije pravo Ivičino lice. Mučila su ga leđa, ali taj problem polako kopni, a njegove pripreme su i bile takve da zenit dosegnu u siječnju pa do Olimpijskih igara. Zagreb i Soči osnovni su ciljevi ove sezone i ivica će biti spreman nakon Božićne pauze koju će provesti u Zagrebu i dodatno 'napuniti baterije',' završava Pavlek.