'BARAKUDE' KRENULE POBJEDOM

Pavić zaključao vrata, Bošković zatrpao Rumunje

16.01.2012 u 15:35

Bionic
Reading

Baš kao što se i očekivalo, hrvatski su vaterpolisti protiv Rumunja upisali pobjedu 10:7 te najavili spremnost za obranu europskog zlata osvojenog 2010. u Zagrebu

Hrvatski su vaterpolisti pobjedom otvorili 30. europsko prvenstvo, koje se održava u Eindhovenu. Pobjeda se očekivala, a najavljivali su naši igrači da će se za nju morati pomučiti jer ni Rumunji više nisu loši. A to se i potvrdilo u bazenu.

Imali su naši cijelu utakmicu prednost od dva, tri gola, a 'crna rupa' od minute i pol u četvrtoj četvrtini, kada su Rumunji zabili tri gola za redom te smanjili na 7:8, to je i potvrdila.

Ipak, Maro Joković i Damir Burić vratili su stvari na početak, odvevši našu reprezentaciju do rezultatski uvjerljive 10:7 pobjede. Najefikasniji naš igrač bio je Miho Bošković, koji je zabio tri gola i to od prvih pet pogodaka Hrvatske. Josip Pavić pak bio je raspoložen na golu te je na kraju skupio 12 obrana.

Drugu utakmicu naši igraju već u utorak, a od 17.30 sati suparnici će im biti igrači Crne Gore.

HRVATSKA - RUMUNJSKA 10:7 (2:1, 3:2, 2:1, 3:3)

HRVATSKA:
Pavić, Burić 1, Bošković 3, Dobud, Joković 1, Muslim, Karač, Bušlje 1, Sukno 2, Barač 1, Paškvalin 1, Obradović, Buljubašić.

RUMUNJSKA: Stoenescu, Radu 1, Negrean, Diaconu, Iosep 1, Busila 1, Matei, Goanta, Dragusin, Ghiban 1, Kadar 1, Chioveanu, Georgescu 2.

PETERCI: Hrvatska -, Rumunjska -.
REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 12 (7), Rumunjska 9 (3).