nema novca za sve

Dramatično stanje u Bayernu; klub ne može zadržati svoje zvijezde pa jedna od legendi mora napustiti München

07.04.2022 u 18:44

Bionic
Reading

Minhenski Bayern na kraju sezone neće moći produžiti ugovore s jednim od trojice klupskih kapetana. Riječi su to Thomasa Helmera (56) bivšeg kapetana Bayerna koji je otkrio kako klub jednostavno nema novca da bi svima osigurao ogromne plaće za nove ugovore

Glasine da Robert Lewandowski na kraju sezone napušta Bayern iznenada su dobile i realnu podlogu jer je sada jasno da Bayern nema dovoljno novca kako bi zadržao sve svoje zvijezde i u sezonama koje dolaze.

Financijska kriza tijekom pandemije koronavirusa opasno je pogodila i inače poslovično štedljive Bavarce, pa klub ne može ponuditi nove ugovore svim svojim veteranima koji su u isto vrijeme i kapetani momčadi. U pitanju su 'senatori' Manuel Neuer, Thomas Müller i Robert Lewandowski, pa se sada informacije koje su najavljivale kako Lewa na kraju sezone odlazi u Barcelonu čine vrlo realnim.

Da je financijsko stanje u Bayernu loše potvrdio je Thomas Helmer (56), bivši kapetan bavarskog velikana koji je za njemački Sport otkrio ono što je čuo od ljudi bliskih čelnicima kluba.

'Čuo sam neke informacije. Bayern neće moći produžiti ugovore s nekim od trojice igrača, radi se o Neueru, Mülleru i Lewandowskom. Jednostavno, ne mogu to financijski 'zatvoriti', kazao je Helmer.

  • +13
Liga prvaka: Villarreal - Bayern, 6.4.2022. Izvor: EPA / Autor: BIEL ALINO

Ako je suditi prema pisanjima njemačkih, ali i španjolskih medija, onaj koji bi prvi mogao otići je Robert Lewandowski. Bayern mu nije spreman ponuditi novi trogodišnji ugovor na čemu poljski napadač insistira te je realno da će napustiti klub već ovog ljeta, odnosno godinu prije isteka ugovora. Barcelona je spremna platiti odštetu i dovesti ga na Nou Camp i dojam je da će se to i dogoditi ovog ljeta. Problem za Bayern je u činjenici da Lewa trenutno ima ugovor od 20 milijuna eura na godinu, a za novi ugovor traži osjetno povećanje.

S druge strane, Neuer i Müller sada zarađuju oko 18 milijuna eura na godinu, ali su spremni ostati u Münchenu i za nešto manje novca.