NA PRAVOM PUTU

Paradise - sastav klizačke besprijekornosti

04.03.2012 u 14:41

Bionic
Reading

Tko zna, zna. Tako bi se, ukratko, mogao opisati nastup ruskog sastava Paradise na jubilarnom, desetom natjecanju za Trofej Zagrebačkih pahuljica u sinkroniziranom klizanju

Članice ruskog sastava bile su najuspješnije i u kratkom i u slobodnom programu.

'Klizale su besprijekorno', ustvrdila je Sandra Pavičić, glavna trenerica Zagrebačkih pahuljica i zatim objasnila: 'Kad su se prvi put pojavile (na sinkro sceni – op.a.) klizački su bile najbolje, a sad su i u tehnici dobre. Spadaju u red pet najuspješnijih sastava na svijetu'.

Na međunarodnim stručnim skupovima, obavijestila je još Sandra Pavičić, o klizanju govore ruske trenerice, a o elementima sinkroniziranog klizanja švedske i finske predavačice.

Upravo će se u Švedskoj za mjesec dana održati Svjetsko prvenstvo u sinkroniziranom klizanju. Skandinavske zemlje te Kanada, SAD i Rusija zacijelo će se boriti za odličja. Zagrebačka priredba bila je dobar pokazatelj što naše i inozemne natjecateljice još mogu poboljšati i/ili ispraviti do početka Svjetskog prvenstva. 

U svakom slučaju, Trofej Zagrebačkih pahuljica donio je mnogo radosti i zadovoljstva, pljeska i ushita. Doista se imalo što vidjeti. Ne samo od pobjednica.