novi izazov

Paolo Maldini stiže u Newcastle; hoće li dovesti i prijatelja Zvonimira Bobana?

02.04.2024 u 14:22

Bionic
Reading

Engleski nogometni premierligaš Newcastle United u potrazi je za novim sportskim direktorom, a prema pisanju talijanskih i engleskih medija, to bi mogla biti talijanska legenda Paolo Maldini (55)

Sve je izglednije kako će dosadašnji sportski direktor 'svarka' Dan Ashworth preseliti na Old Trafford. Ugovor mu istječe 2026. godine, no Manchester United ga želi odmah i spreman je platiti oko 10 milijuna eura odštete.

Newcastle United traži najmanje 20 milijuna eura odštete, ali će se klubovi po svemu sudeći naći negdje 'na pola puta'.

Paolo Maldini (55) je trenutno bez ugovora, nakon odlaska iz Milana odbio je nekoliko bogatih ponuda iz Saudijske Arabije i jasno dao do znanja kako je spreman započeti novu avanturu u nekom europskom klubu.

Svi su složni kako bi baš Newcastle mogao biti savršeno rješenje jer bi Maldiniju omogućio dolazak u klub koji nema financijskih problema.

Prema Gazzetti dello Sport, Maldinija mnogi smatraju 'tihim i kompetentnim glasom autoriteta', a jako ga cijene i igrači koji ga vide kao ikonu svjetskog nogometa.

Englezi navode kako je Maldini prvi izbor 'svraka', a odmah zatim Paul Mitchell, nekadašnji igrač Southamptona. Na popisu kandidata su i Rui Pedro iz Benfice, bivši sportski direktor Rome Tiago Pinta, te sportski direktor Sportinga Hugo Viana.

Mnogi nagađaju kako bi Maldini, ako se odluči prihvatiti ponudu Newcastlea, na sjever Engleske lako mogao za sobom dovesti i nekadašnjeg suradnika iz Milana, hrvatsku legendu Zvonimira Bobana s kojim je godinama igrao, a kasnije su zajedno kao jedni od direktora vodili klub sa San Sira. Boban je nakon naprasnog odlaska iz Uefe bez angažmana, a povezivalo ga se s mogućim povratkom u Dinamo...