MUKE WARRIORSA

Panika kod NBA prvaka; Curry proklizao i teško ozlijedio koljeno!

25.04.2016 u 09:02

Bionic
Reading

Stephen Curry, najbolji strijelac NBA lige i sigurni osvajač druge MVP titule u nizu, teško se ozlijedio u četvrtoj utakmici play-offa protiv Houston Rocketsa

Iako su Golden State Warriorsi slavili s uvjerljivih 121:94 za 3:1 u seriji, cijeli stručni stožer i suigrače zabrinula je nova ozljeda Curryja u posljednjim sekundama prvog poluvremena.

Curry (6 koševa, trice 1-7) proklizao je lijevom nogom zbog mokrog parketa, a u raskoraku (zamalo je napravio špagu!) desna noga mu se savinula u neprirodan položaj te je s grčevima na licu odšepao u svlačionicu. Odmah je bilo jasno da je stradalo desno koljeno…

Pokušao se zagrijati u stanci između dva poluvremena, ali je liječnička služba Warriorsa odlučila da je ozljeda ozbiljnija i morao je u bolnicu na slikanje (magnetska rezonanca).

Nakon utakmice Draymond Green je kazao kako se 'Curry rasplakao kada su mu rekli da ne može igrati', što samo govori koliko mu je stalo da odvede momčad do još jedne titule NBA prvaka.

'Vidjet ćemo. Osjećam se užasno zbog njega. Koliko dugo ga neće biti, ne znamo u ovom trenutku. Nadam se da će nam se brzo priključiti jer play-off je tek počeo, ali moramo dalje bez njega', kazao je nakon utakmice trener Warriorsa Steve Kerr.

Podsjetimo kako je Curry zbog ozljede desnog gležnja propustio drugu i treću utakmicu ove serije, a koliko će sada biti odsutan, nije poznato. Najbolja vijest bi bila da se unutarnji ligament koljena istegnuo, a ako je kojim slučajem došlo do puknuća, tada je za MVP-a ova sezona – završena.

U svakom slučaju, cijeli stožer Warriorsa je, najblaže rečeno, u panici…

Dodajmo kako su najbolji igrači Warriorsa bili Klay Thompson s 23 koša i Andre Iguodala s njih 22.