VELIKA UTAKMICA

Pale su iskrene riječi francuskog izbornika; evo što on misli da je potrebno njegovim curama da sruše hrvatske rukometašice

18.12.2020 u 08:46

Bionic
Reading

Ispred hrvatske ženske rukometne reprezentacija povijesna je utakmica, polufinale Europskog prvenstva protiv Francuske (petak u 18 sati) u Herningu, a iz protivničkog kuta susret je najavio izbornik Olivier Krumbholz

Uz Norvešku, Francuska je najviše pokazala na ovom Europskom prvenstvu, podatak da su još bez poraza najbolje govori o snazi aktualnih europskih prvakinja.

Sjajni vratari i obrana oduvijek su bili forte ekipe koju u drugom mandatu vodi Olivier Krumbholz. S njima je osvojio deset medalja. Između ostalih dva svjetska i jedno europsko zlato, jedno olimpijsko, i tri svjetska srebra... U Danskoj brane naslov europskih prvakinja iz Bercya od prije dvije godine.

'Ponekad francuska momčad nije savršena 60 minuta, ali znamo da za polufinale i finale možemo igrati puno bolje. Nadam se da ćemo najbolju utakmicu na europskom prvenstvu igrati u polufinalu, jer je to potrebno', izjavio je franucski izbornik Olivier Krumbholz.

  • +12
Hrvatska - Njemačka, EP u rukometu 2020. Izvor: Profimedia / Autor: CLAUS FISKER / AFP / Profimedia

O utakmici je posebno za EHF govorio i hrvatski izbornik Nenad Šoštarić:

'Ovo što se ovdje dogodilo je nevjerojatno. Prvo sam im morao pokazati da mogu igrati s bilo kojom momčadi. Kada se bavite bilo kojim sportom, morate naučiti kako pobijediti. Kad naučite kako pobijediti , kada imate ovaj pobjednički duh, tada vam je svaki sljedeći korak lakši. Kad su dobile taj pobjednički duh, postajalo je sve lakše i lakše. Njihovo samopouzdanje je raslo i kao što sam rekao, kemija je nevjerojatna.