SPEKTAKL U PETAK

Veliki dan za hrvatske rukometašice; ovim je riječima kapetanica naše ekipe najavila sudar s braniteljicama naslova Francuskinjama

Bionic
Reading

Plasman hrvatske ženske rukometne reprezentacije u polufinale Europskog prvenstva u Danskoj jedno je od najvećih iznenađenja u povijesti europskih smotri

Podatak kako je Hrvatska na zadnja dva EP-a osvajala posljednja, 16. mjesta možda to i najbolje oslikava.

Već je sam ulazak u polufinale najveći uspjeh u povijesti našeg ženskog reprezentativnog rukometa. Međutim, odabranice izbornika Nenada Šoštarića ne misle na tome stati.

'Očekujem vrlo tvrdu utakmicu, Francuska je jako dobra ekipa koja je pokrivena na svim pozicijama, one su europske prvakinje', kazala je kapetanica Katarina Ježić.

Pivotkinja mađarskog Siofoka i naša najiskusnija igračica je istaknula kako je atmosfera u reprezentaciji sjajna.

'Mi moramo igrati rukomet koji najbolje znamo, sa srcem, baciti se na glavu. Atmosfera je odlična među svima nama, veliko hvala svima od srca na podršci i jedva čekamo da krene', kazala je.

  • +12
Hrvatska - Njemačka, EP u rukometu 2020. Izvor: Profimedia / Autor: CLAUS FISKER / AFP / Profimedia

Paula Posavec je istaknula kako je Francuska već godinama u samom vrhu svjetskog rukometa.

'Francuska je reprezentacija je već godinama u samom vrhu svjetskog rukometa. Imaju izvanredne igračice koje igraju u najvećim klubovima, imaju i naviku igranja završnica na velikim natjecanjima. Mi ćemo svakako dati sve od sebe i vidjet ćemo, obećajemo borbu do posljednjeg daha', dodalo je lijevo krilo Lokomotive.

Polufinale EP-a između Hrvatske i Francuske je u petak u 18 sati u Herningu, a u drugom polufinalu se sastaju Norveška i Danska.