VIŠE NE MOŽE...

Ozljede okončale još jednu veliku skijašku karijeru

13.07.2015 u 13:23

Bionic
Reading

Niti godinu dana kada se na Sljemenu popela na pobjedničko postolje sjajna austrijska skiašica podlegla je po dpritiskom ozljeda

Austrijska alpinka Kathrin Zettel, osvajačica brončanog odličja u slalomu na ZOI 2014. u ruskom Sočiju, odlučila je s nepunih 29 godina završiti profesionalnu skijašku karijeru

Glavni uzrok za takvu odluku svjetske prvakinje u superkombinaciji iz 2009. godine su brojne ozljede s kojima se više ne može nositi.

Zettel je u desetogodišnjoj karijeri nastupila na 209 utrka u Svjetskom kupu u kojima se 50 puta popela na pobjedničko postolje, a devet puta bila na najvišoj stubi. Sedam pobjeda ostvarila je u veleslalomu, a dvije u slalomu u kojem je 2011. godine osvojila i naslov svjetske doprvakinje.


Zettel je nastupila i na svih deset izdanja sljemenske 'Snježne kraljice' te triput bila nadomak pobjedničkoj kristalnoj kruni i plaštu. Austrijanka je 2006. bila druga iza sunarodnjakinje Marlies Schild, 2010. jedina je brža od nje bila Francuskinja Sandrine Aubert, a u siječnju ove godine zaostala je samo za nedodirljivom Amerikankom Mikaelom Schiffrin.

Prijevremeni odlazak Zettel u skijašku mirovinu novi je udarac za austrijsku alpsku reprezentaciju koja je u kratkom vremenu ostala bez nekoliko velikih imena. Osim Zettel, profesionalnu karijeru završile su Marlies Schild, Nicole Hosp i Andrea Fischbacher.