FORTUNA JE NJEGOVA 'SREĆA'

Ovo više nije slučajnost; Alen Halilović opet je bio glavna tema razgovora

18.04.2024 u 05:31

Bionic
Reading

Jedan od najvećih talenata, ne samo hrvatskog, već i svjetskog nogometa, Alen Halilović, kojem su mnogi tepali 'novi Messi', ove sezone u dresu Fortune Sittard i članu najjače nizozemske lige, definitivno je podsjetio na svoje najbolje dane.

Iako ga trener Fortune Danny Buijs, posebice u ožujku, češće koristio kao zamjenu, želeći pritisnuti Halilovića na potpisivanje dužeg ugovora s klubom iz Sittarda, ovaj 27-godišnji hrvatski ofenzivni veznjak, i dalje je među najbolje ocijenjenim igračima kluba.

S prosječnom ocjenom 7.12 na trećem je mjestu, a posebno se pamti njegova impresivna partija protiv Volendama kada je dobio ocjenu 9,9, ali i protiv Ajaxa, te protiv Heraclesa i Waalwijka.

Naravno, s takvim igrama ponovno je privukao pozornost, a na njegov potencijal, ali i zašto ga nije razvio u najboljem smjeru, ovih su dana podsjetili i u uglednom talijanskom sportskom dnevniku La Gazzetta dello Sport.

Točnije u podcastu voditelja Francesca Pietrelle.

U najavi tog priloga, Talijani su podsjetili da je Alen Halilović imao nadimak 'novi Messi', te je bio vlasnik mnogih rekorda: sa 16 godina postao je najmlađi igrač zagrebačkog Dinama koji je igrao u HNL-u, najmlađi koji je zabijao i najmlađi koji je čuo himnu Lige prvaka, a o reprezentaciji da i ne govorimo: najmlađi debitant u hrvatskoj povijesti.

Podsjetili su i da je Halilović vrlo mlad preselio u Barcelonu, promijenio prilično velik broj klubova, između ostalih bio i u talijanskom velikanu Milanu, a da je sada 'oživio' karijeru u nizozemskoj Fortuni.

Evo par zaključaka iz emisije.

  • dječak sa zlatom u nogama. Playmaker s iznimnom tehnikom
  • nazivali su ga 'novim Messijem', što mu je definitivno, s obzirom na mladost i ne razvijen karakter, bio jedan od najvećih tereta, a koje nije mogao nositi jer je bio dječak i fizički ne toliko moćan
  • njegova priča počela je pod najsjajnijom zvijezdom, s nizom etiketa dugim kao granice stare Jugoslavije. Puno očekivanja, snova i nadanja
  • Alenova ramena su previše krhka da bi mu leđa ostala uspravna i ravna, pa se pogrbio i prestao trčati brzinom kao do tog trenutka
  • ni on ni njegova obitelj nisu uzeli u obzir riječ pritisak