SKUPO KOŠTALI

Ovo su najprecjenjeniji nogometaši današnjice

01.01.2014 u 18:25

Bionic
Reading

Svake godina klubovi diljem Europe kupe poneke igrače koji se kasnije pokažu kao loša investicija. Iako još nije prošlo puno pa je i evaluacija zapravo tek polovična, ovo su igrači koji zasad gotovo ni po čemu nisu opravdali u njih uložen novac

Kada se pogledaju najveće europske lige, možemo vidjeti kako u svakoj postoji nekoliko igrača koji nisu opravdali iznos koji je za njih plaćen, a niti dali naznake da bi se to u budućnosti moglo dogoditi.

ENGLESKA

Marouane Fellaini, 26, vezni igrač, Man Utd
Transfer: došao na ljeto iz Evertona za 32,5 milijuna eura
Čovjek koji je za Everton prošle sezone postigao čak 11 golova kao igrač veznog reda i dalje traži svoje mjesto u Unitedu. Iako je u Premiershipu odigrao 11 utakmica, zasad je bez pogotka i asistencije, a njegov mu davno poznati trener Moyes traži adekvatnu poziciju u veznom redu Uniteda. Iako je sasvim moguće da će Fellaini proigrati, zasad se čini u potpunosti promašena investicija.

Fellaini je bio prvi čovjek Evertona

FRANCUSKA

Lucas Moura, 21, krilni napadač, PSG
Transfer: došao na zimu iz Sao Paola za 40 milijuna eura
Nema nikakve dileme da je riječ o kvalitetnom igraču, koji redovito nastupa i za reprezentaciju Brazila, no njegova cijene jednostavno ne odgovara onome koliko pruža za PSG. Ofenzivna igra Parižana i dalje počiva velikim dijelom na učinku Zlatana Ibrahimovića, a Lucas je nerijetko tek treća violina. Premalo je to od igrača koji je toliko plaćen, pogotovo ako se uzme u obzir da nema ni garantirano mjesto u prvom sastavu PSG-a.

ITALIJA

Alessandro Matri, 29, napadač, AC Milan
Transfer: došao na ljeto iz Juventusa za 11 milijuna eura
Jednostavno je nevjerojatno da je Milan platio isti iznos za koji je prodao Kevina-Princea Boatenga. Matri je u prvom dijelu sezone, točnije ove jeseni, postigao svega jedan (brojkom: 1) gol u dresu Milana, iako je igrao gotovo pa redovito. Vidjelo se još kada je nosio dres Juventusa kako nije riječ o prvoklasnom napadaču, a sada se potvrdilo da nije riječ ni o drugoklasnom. A za sve ispod toga ovo je paprena cijena.

NJEMAČKA

Mohammed Abdellaoue, 28, napadač, Stuttgart
Transfer: došao na ljeto iz Hannovera za 3,5 milijuna eura
Teško je bilo pronaći ijedan baš propali transfer u Bundesligi ove godine, iako je ovaj norveški napadač stvarno razočarao. Činjenica je kako njegova odšteta i nije bila prevelika, ali za taj su iznos u Stuttgartu računali da su dobili igrači koji će povremeno moći zamijeniti Ibiševića. Činjenica da je ovaj stasiti napadač zasad na učinku od ravno nijednog gola u svim natjecanjima daje naznaku da on neće moći biti taj.

ŠPANJOLSKA

Asier Illaramendi, 23, vezni igrač, Real Madrid
Transfer: došao na ljeto iz Real Sociedada za 38 milijun eura
Ovo je bila kupnja za budućnost pa je teško samo na temelju dosadašnjih partija ovog Baska suditi je li on propala ili dobra investicija. Sa 23 godine više i nije toliko mlad, a zasad u dresu kraljevskog kluba nije pokazao mnogo toga zbog čega bi ga se moglo smatrati kao nasljednika Xabi Alonsa, kojem na kraju sezone ističe ugovor. Iako je plaćen vrlo skupo, nije pokazao da može uskočiti na to mjesto u prvoj momčadi.