cifre od kojih 'boli glava'

Ovo su najplaćeniji nogometni treneri; Niko Kovač zarađuje kao Zinedine Zidane, iznenadit će vas tko je na samom vrhu

02.04.2019 u 11:48

Bionic
Reading

France Football objavio je ljestvicu najplaćenijih svjetskih nogometnih trenera i igrača. Konačna cifra obuhvaća njihove godišnje plaće kojima su pribrojani službeni bonusi te dodana zarada od sponzorskih ugovora, a među elitom se našao i bivši hrvatski izbornik

Prema takvom izračunu pomalo neočekivano ispada kako je Diego Simeone najplaćenijih svjetski trener! Da, Cholo na klupi madridskog Atletica prema France Footballu zarađuje čak 41 milijun eura na godinu.

Odmah iza njega su dva sad već bivša stratega, Jose Mourinho koji je kao trener Manchester Uniteda zarađivao 31 milijun eura na godinu te Thierry Henry koji je na klupi Monaca imao godišnju plaću od čak 25,5 milijuna eura!

Na četvrtom je mjestu Pep Guardiola koji kao trener Manchester Cityja na godinu zarađuje 24 milijuna eura, a Ernesto Valverde u Barceloni na godišnjoj razini ima samo milijun eura manje od Guardiole. Iznad 20 milijuna eura na godinu zarađivao je sada umirovljeni Arsene Wenger koji je u Arsenalu bio na godišnjoj plaći od 20,5 milijuna eura.

  • +3
Diego Simeone Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Više od 10 milijuna na godinu uprihodili su Fabio Cannavaro (Guanghzou) s 15 milijuna, Massimiliano Allegri u Juventusu s 13,5 milijuna, dok po 13 milijuna zarađuju Jürgen Klopp u Liverpoolu, Jardim u Monacu te Marcelo Lippi na klupi Kine.

Carlo Ancelotti u Napoliju ima godišnju plaću od 12 milijuna eura, Mauricio Pochettino u Tottenhamu ima 'okruglo' 10 milijuna eura na godinu, dok Luciano Spalletti u Interu zarađuje 8,3 milijuna eura godišnje.

Iza njega su s godišnjim ugovorima od 7,5 milijuna eura bivši hrvatski izbornik Niko Kovač u Bayernu, povratnik na klupu Real Madrida Zinedine Zidane te Vitor Pereira u kineskom Shanghai SIPG-u...

  • +10
Niko Kovač trener FC Bayerna Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

Objavljena je i lista najplaćenijih nogometaša. Leo Messi je na čelu s čak 130 milijuna eura godišnje. Iza njega je Cristiano Ronaldo koji u Juventusu zarađuje 113 milijuna eura.

  • +14
Lionel Messi - jedan od najvećih nogometaša svih vremena Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Njih su dvojica jedini iznad 100 milijuna jer treći Neymar uprihodi 'samo' 91,5 milijuna eura, a četvrti Antoine Griezmann u odnosu na njega jedva spaja kraj s krajem jer zarađuje upola manje, samo 44 milijuna eura! Nešto manje zarađuje Gareth Bale, 40,2 milijuna eura na godinu, a ostali su daleko iza njih...

  • +6
Cristiano Ronaldo Izvor: Pixsell / Autor: firo Sportphoto/DPA/PIXSELL