GLASOVI ZNALACA

Ovo su najbolje ocijenjene utakmice na SP-u, a gdje je Hrvatska?

11.07.2014 u 09:58

Bionic
Reading

Na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu ispred nas su ostale još samo dvije utakmice: finale između Argentine i Njemačke te borba za brončanu medalju u kojoj ćemo gledati Brazil i Nizozemsku

Na portalu Tribina.hr - interaktivnom web communityju – vrsni poznavatelji nogometa iz dana u dan su davali ocjene svakoj utakmici, pa je tako ispalo kako je najveću ocjenu dobila utakmica Belgija - SAD (2:1) u kojoj je golman Amerikanaca Tim Howard oduševio s rekordnih 16 obrana. Iako je utakmica nakon 90 minuta završila rezultatom 0:0 (odlučena je tek u produžetku), visoka ocjena dokaz je kako se dobar nogomet igrao.

Na drugom se mjestu našla utakmica Nizozemska - Španjolska (5:1), što je najveći poraz u povijesti aktualnih svjetskih prvaka. Kao što je poznato, Španjolska se vratila kući ponižena već nakon prvog kruga, a Nizozemska je stigla do polufinala i bila je vrlo blizu da stigne do velikog finala.

Naravno, i polufinalna utakmica Njemačka - Brazil (7:1), u kojoj smo vidjeli najviše golova na ovom SP-u, dobila je visoku ocjenu. Uostalom, to je rekordna pobjeda u polufinalu SP-a i najveći poraz Brazila u povijesti.

U našem prikazu pogledajte ocjene ostalih utakmica, uz dodatak kako je najbolje ocijenjena utakmica Hrvatske ona protiv Kameruna (21. mjesto) kada su izabranici Nike Kovača nadigrali afričku momčad 4:0.