ISKORIŠTENA PRILIKA

Ovo su komentari Španjolaca na najveću utakmicu Kovačića u dresu Reala!

07.03.2018 u 06:53

Bionic
Reading

Mateo Kovačić napokon je dobio priliku igrati u jednoj velikoj Realovoj utakmici na europskoj sceni, ovog utorka protiv PSG-a, a njegov nastup dobio je uglavnom pozitivne kritike u španjolskim medijima...

Podsjetimo, naš 23-godišnji veznjak uglavnom ulazi s klupe kod Zinedinea Zidanea, a velike europske utakmice u potpunosti je preskakao prethodnih sezona pa tako nije odigrao niti minute u dva finala Lige prvaka koja je Real pobijedio.

  • +4
Liga prvaka, osmina finala: PSG - Real M. Izvor: Pixsell / Autor: John Walton/Press Association/PIXSELL

No, Kovačić je napokon dobio veliku priliku ovog utorka i zaigrao od prve minute protiv moćnog PSG-a. Odigrao je vrlo dobru utakmicu u kojoj su on i suigrači potpuno umrtvili igru uglednog protivnika i rutinski očuvali prednost te s ukupnih 5:2 prošli u četvrtfinale.

Španjolski mediji igru hrvatskog reprezentativca ocjenjuju pozitivnom. Manje ga hvale od Asensija, Casemira, Ronalda i Vazqueza, ali nema ni velikih zamjerki.

'Trčao je po terenu kao da od nekog bježi, s dobrim osjećajem i za napad i za obranu,' piše El Mundo Deportivo.

'Fantastično je pritiskao protivnika, oduzimao loptu i izlazio s njom prema naprijed,' piše pak dnevnik Marca, a AS zaključuje:

'Odličan fizički posao odradio je na terenu, pokrivajući prostore koje bi ostavljao Marcelo kada bi izlazio u napad.'

Kovačić je tako pokazao da može na pravi način zamijeniti Modrića koji se još oporavlja od ozljede i nije ulazio u igru. No, hoće li ga Zidane koristiti u četvrtfinalu ili će ga ponovo zaboraviti na klupi, to je teško prognozirati...