velika pobjeda u parizu

Real s odličnim Kovačićem pokazao PSG-u i svima tko je gazda u Europi!

06.03.2018 u 22:39

Bionic
Reading

U uzvratnom dvoboju osmine finala Lige prvaka Real Madrid pobijedio je PSG u Parizu rezultatom 2:1 i tako s ukupnih 5:2 prošao dalje. Mateo Kovačić počeo je od prve minute i odigrao vrlo dobru utakmicu...

Zidaneovoj družini nema ravne u Europi. Nakon dvije uzastopne osvojene Lige prvaka Real je i ove sezone nokaut fazu započeo na fantastičan način, bacivši na koljena bogati PSG koji u dvije utakmice nije opravdao velika ulaganja svojih katarskih vlasnika.

  • +4
Liga prvaka, osmina finala: PSG - Real M. Izvor: Pixsell / Autor: John Walton/Press Association/PIXSELL

Real je ovog utorka stigao u Pariz s prednošću 3:1 iz prve utakmice i niti u jednom trenutku nije dopustio domaćinu da ga ugrozi. Madridska momčad taktički je potpuno uništila Parižane koji bez ozlijeđenog Neymara nisu imali čovjeka koji bi pravim potezom napravio razliku na terenu.

Zinedine Zidane iznenadio je početnim sastavom u kojem nije bilo ni Modrića ni Kroosa jer se još oporavljaju od ozljeda, a priliku je od prve minute dobio Mateo Kovačić te odigrao svoju najveću utakmicu otkad je potpisao za 'kraljevski klub'.

Naš mladi veznjak odradio je posao besprijekorno u sedamdesetak minuta koliko je proveo na terenu, a Cristiano Ronaldo bio je taj koji je u 51. minuti nakon asistencije Vazqueza glavom dotukao protivnika.

Kada je Verratti isključen zbog nervozne reakcije u 67. minuti postalo je jasno da PSG neće proći dalje. U 71. minuti Cavani je uz mnogo sreće uspio izjednačiti, no to je bilo sve od Parižana. U 81. minuti na sličan način Casemirova se lopta sretno odbila od Marquinhosa i završila iza Areole za konačnih 2:1 i prolazak dalje bolje momčadi koju će biti teško zaustaviti na putu do nove titule.

U drugoj utakmici igranoj u isto vrijeme bilo je još manje drame, jer Liverpool je odigrao s Portom bez pogodaka na Anfieldu i tako potvrdio visoku 5:0 pobjedu iz prve utakmice.

Liga prvaka, osmina finala:

PSG - Real 1:2 (Cavani 71 / Ronaldo 51, Casemiro 81), prva utakmica 1:3

Liverpool - Porto 0:0, prva utakmica 5:0