kendricks za pamćenje

Ovo se rijetko viđa u sportu: Rivali se bacili na pobjednika i ludo s njim zajedno slavili

30.07.2019 u 14:13

Bionic
Reading

Američki skakač s motkom Ben Kendricks proslavio se skokom od 6,06 metara na američkom prvenstvu u Des Moinesu, a još impresivniji od čudesnog rezultata bio je način kako su to proslavili drugi natjecatelji s njim…

Kendricks je ispisao povijest skoka s motkom. Skočio je u Des Moinesu ovog vikenda 6,06 metara, što je drugi najbolji rezultat u povijesti ove discipline ako se gledaju samo rezultati na otvorenom, odmah iza Bubke i njegovih 6,15 m. Ako tome dodamo i dvoranske rezultate, na vrhu je Lavillenie sa 6,16 m. Dakle, postao je treći najbolji skakač u povijesti i nacionalni rekorder SAD-a.

Skok 26-godišnjaka bio je zaista briljantan i rukavica je u lice strašnom 19-godišnjem Šveđaninu Armandu Duplantisu koji je na Europskom prvenstvu prošle godine skočio 6,05 m, 17 cm više od svog prethodnog osobnog rekorda.

No, osim podviga Kendricksa, ostat će u sjećanju i pomalo nevjerojatna proslava. Naime, ostatak američkih skakača s motkom doslovno ga je zatrpao svojim tijelima, slaveći čovjeka koji ih je – porazio.

Najljepša je to moguća sportska poruka iz Amerike, a nama ne preostaje ništa drugo nego s uzbuđenjem čekati obračun Kendricksa s Duplantisom, Lisekom i ostatkom skakačke kreme na SP-u u Dohi potkraj rujna…