ZVIJEZDA JE ROĐENA

Ovo se nije dogodilo u tenisu punih deset godina!

16.07.2014 u 19:34

Bionic
Reading

Njemački tenisač ruskog podrijetla Alexander Zverev postao je prvi 17-godišnjak nakon 2004. godine koji je na ATP turniru uspio pobijediti jednog TOP 20 tenisača, trijumfom protiv Mikaila Južnog u Hamburgu…

Mladi tenisač koji ima nadimak Saša na pravi je način ušao u svijet profesionalnog tenisa. Na prestižnom ATP 500 turniru u Hamburgu svladao je uglednog Rusa Mikaila Južnog sa 7:5, 7:5 te tako postao prvi 17-godišnjak koji je na ATP turniru uspio pobijediti TOP 20 tenisača, još od Gasqueta 2004. godine koji je tada svladao Nicolasa Massua u Estorilu.

'Ne mogu opisati svoje osjećaje. Nisam siguran je li sanjam. Jako sam sretan zbog načina na koji sam igrao protiv bivšeg TOP 10 igrača. Nekoliko poena je presudilo u oba seta. Odigrao sam sjajno u pravim trenucima,' izjavio je Alexander nakon impresivne pobjede.

Inače, riječ je o Nijemcu ruskog podrijetla čiji je istoimeni otac također bio profesionalni tenisač, a stariji 26-godišnji brat Mischa pojavio se prije desetak godina, ali nikad nije uspio ostvariti neki impresivniji rezultat. Alexander je pak bivši prvi junior svijeta, aktualni pobjednik juniorskog Australian Opena, a trijumfom u Braunschweigu ove godine postao je i najmlađi pobjednik jednog ATP Challenger turnira.