1. KOLO U PARIZU

Ovo se još nikad nije dogodilo u povijesti tenisa!

27.05.2014 u 17:36

Bionic
Reading

Švicarac Stanislav Wawrinka i Kineskinja Li Na, pobjednici Australian Opena, oprostili su se od Roland Garrosa već u 1. kolu. Takva situacija dogodila se prvi puta u povijesti ovoga sporta

Nikada dosada nije se dogodilo da se i pobjednik i pobjednica prethodnog Grand Slam turnira oproste na idućem već u 1. kolu, ali u Parizu su aktualni pobjednici iz Melbournea zapeli već na prvoj stubi.

Stanislasa Wawrinku u ponedjeljak je svladao Guillermo Garcia-Lopez 6-4, 5-7, 6-2, 6-0, dok je domaća predstavnica Kristina Mladenovic (21) dan kasnije sa 7-5, 3-6, 6-1 pobijedila drugu igračicu svijeta i pobjednicu ovog turnira iz 2011. godine, Kineskinju Na Li.

'Nigdje ne piše da morate dobiti sve meče koje igrate ako ste druga tenisačica svijeta. To je tenis. Svatko na terenu ima šansu za pobjedu. Držim da uopće nije bitno protiv koje igračice sam igrala, bila sam osuđena na poraz. Ne bih rekla da me je Mladenovic stavila pod nekakav pritisak u igračkom smislu. Ovaj meč sam ja izgubila i problem je bio samo u meni' – komentirala je rezignirana Li Na.

'Kao što sam rekla, nije bitno protiv koga sam igrala. Loš dan? Najlakše bi bilo reći da sam imala loš dan, ali nije u tome problem. Sigurna sam da nije. Problem je bio u meni. Nisam prava na terenu. Nisam se držala plana igre i zapravo u svojoj glavi uopće nisam imala ideju kako trebam igrati taj meč' – dodala je Kineskinja.