SVI ŽELE OLMA

Ovo se još nije dogodilo; za igrača Dinama nadmeću se Barcelona i Real Madrid, a cijena je rekordna

25.01.2019 u 11:27

Bionic
Reading

Mladi španjolski nogometaš Dani Olmo, koji se nakon odmora u mjestu Terrasse nedaleko Barcelone priključio pripremama Dinama u turskom Beleku, sve je bližu odlasku. Europski velikani sve se više raspituju za njega, a čelnici Dinama za ovog nadarenog veznjaka istakli su cijenu od 25 milijuna eura

Sasvim je izvjesno kako će 20-godišnji Dani Olmo, koji je nedavno pozvan u U-21 španjolsku reprezentaciju te je u izboru tportala 'Kapetani biraju' proglašen najboljim nogometašem godine, uskoro napustiti Maksimir.

Toga je naravno svjestan i trener Dinama Nenad Bjelica, a od prije je poznato kako su za ovog plavokosog veznog igrača, koji po stolu igre podsjeća na Ivana Rakitića, zainteresirani čelnici Barcelone iz koje je Olmo, na iznenađenje mnogih, stigao u Zagreb kao 16-godišnjak.

Nakon vrhunske odigrane polusezone i fantastičnih nastupa u Europskoj ligi, gdje Dinamo nije upisao niti jedan poraz, za Olma je interes pokazalo nekoliko bogatih europskih klubova.

Poznata je informacija kako čelnici Dinama nadarenog veznjaka ne bi dali za manje od 25 milijuna eura, a obzirom na to da su osim Barcelone interes pokazali još neki klubovi, već sada je izvjesno kako će Olmo postati najskuplji igrač u povijesti Dinama.

Podsjetimo, zasad je još uvijek rekordan transfer onaj Marka Pjace od 23 milijuna eura, kada je prodan u Juventus.

Olma osim 'njegove Barcelone', u kojoj je bio kapetan u kadetskoj momčadi, već mjesecima prate skauti Manchester Uniteda, Liverpoola, Intera i Borussije Dortmund. No, kako pišu španjolski mediji u igru je ovih dana ušao i kraljevski Real Madrid koji je pokazao interes za Olma kojeg neki nogometni analitičari uspoređuju sa stilom igre vrlo sličnim Robertu Prosinečkom. Naravno da bi tako mladog igrača, koji napreduje ogromnim koracima, u svojim redovima voljelo vidjeti puno klubova, ali je pitanje tko je spreman iskrcati čak 25 milijuna eura za njega. Pitanje je tko je spreman najviše riskirati jer jasno je kako čelnici Dinama neće popustiti i spuštati cijenu.

'Vidio sam što piše u medijima, ali ja samo radim ono što mogu, igram nogomet. Sve će doći na svoje. Samo treba raditi i truditi se', između ostalog je u Turskoj na pripremama novinaru Sportskih novosti kazao Olmo.

Olmov zastupnik, ili bolje rečeno jedan od menadžera koji brine o njegovoj karijeri, Andy Bara ima ovih dana pune ruke posla. Pogotovo sada kad je procurila informacija kako osim Barcelone, u kojoj Olmo silno želi igrati kako bi ostvario dječačke snove, u borbu ulazi njihov najveći konkurent - Real Madrid. Njima, nakon nekoliko neuspjelih transfera, neće biti problem riskirati i čak izdvojiti više od spomenutih 25 milijuna eura. Apsolutni hrvatski rekord kada su transferi u pitanju, koji drži Marko Pjaca, svakako je ugrožen. Pitanje je dana kada će u Maksimir doći ponuda koju neće moći odbiti. u svakom slučaju još se nije dogodilo da se za igrača Dinama nadmeću Barcelona i Real Madrid.

'Barcelona se teško može usporediti s bilo kojim klubom na svijetu, ali i Dinamo ima odlične uvjete za trening. Prva i druga momčad imaju potpuno iste uvjete. Brinu se za sve jer žive od prodaje igrača, njihovi igrači bili su Mandžukić, Modrić, Kovačić i drugi', kazao je nedavno Olmo Španjolcima.

Najveći transferi Dinama u povijesti

  • Marko Pjaca 2016./17. iz Dinama u Juventus (23 mil. €)
  • Luka Modrić 2008./09. iz Dinama u Tottenham (21 mil. €)
  • Eduardo da Silva 2007./08. iz Dinama u Arsenal (13,5 mil. €)
  • Filip Benković 2018./19. iz Dinama u Leicester (13 mil. €)
  • Marko Rog 2017./18. iz Dinama u Napoli (13 mil. €)
  • Vedran Ćorluka 2007./08. iz Dinama u Manchester City (13 mil. €)
  • +18
Dani Olmo - pobjednik izbora tportala 'Kapetani biraju' 2018 Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić