dan za pamćenje na poljudu

Ovo se Hajduku dogodilo prvi put u 110-godišnjoj povijesti, dama iz Koprivnice i gospodin iz Litve ušli u povijest Bijelih

06.11.2021 u 21:37

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka u utakmici 15. kola HT Prve lige pobijedili su Hrvatski dragovoljac 2:0, a dva su detalja ušla u povijest splitskog kluba

Prvi, koji možda i nije toliko raritetan, jer koliko se često mijenjaju treneri na Poljudu, bilo je za očekivati da jednog dana na Hajdukovu klupu sjedne i stručnjak iz Litve. A to se ove subote, eto i dogodilo.

Naime, Bijele je po prvi puta vodio Valdas Dambrauskas, koji je naslijedio Šveđanina Jensa Gustafssona.

A ono što će se posebno pamtiti ovaj okršaj protiv Hrvatskog dragovoljca jest činjenica da je ovo prva utakmica na kojoj je sudila sutkinja. Riječ je o Ivani Martinčić, 36-godišnjakinja iz Koprivnice, koja je bila i prva sutkinja na terenima HT Prve lige.

Naime, ova dama iz Koprivnice sudila je i ogled Gorice i Hrvatskog dragovoljca, početkom rujna.

Iz HNS-a su izvijestili kako je domaći najviši rang natjecanja samo jedan od pet europskih liga u kojima sude i žene, uz Francusku, Češku, Wales i Ukrajinu.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +10
Hajduk - Hrvatski dragovoljac (15. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Bozidar Vukicevic / CROPIX
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel, Arenasport