BILO JE VRIJEME

Ovo je UFC prvi puta u svojoj povijesti napravio bivšem prvaku; to se trebalo i ranije dogoditi

27.09.2019 u 10:11

Bionic
Reading

B.J. Penn više nije član UFC-a niti postoje ikakve šanse da odradi najavljenu borbu protiv Nika Lentza. Time je postao prvi bivši prvak u povijesti UFC-a kojem je promocija uručila otkaz

Dana White je već ranije najavio kako se 40-godišnja legenda više neće boriti u Octagonu, a kap koja je prelila čašu bili su njegovi posljednji incidenti. Iako on sam govori kako se tim putem samo branio, ta mu isprika nije prošla te je njegova UFC karijera završena. Fanovi bi rekli nekoliko borbi prekasno, piše Fight Site.

Naime, osim što je vlasnik nekoliko velikih rezultata i postignuća, B.J. Penn je prvi borac u povijesti UFC-a koji je spojio osam uzastopnih nastupa bez pobjede. Zapravo, posljednji trijumf datira mu na 2010. godinu i borbu u kojoj je nokautirao Matta Hughesa.

Dana White dao mu je puno prilika, objašnjavao je to time kako je slab na Penna, koji je svoju prvu UFC borbu odradio još 2001. godine, ali preko posljednjeg prijestupa nije mogao priječi. Ovime je ujedno postao prvi bivši prvak kojem je UFC uručio otkaz. Svi ranije bi promociju napustili sami ili bi im istekao ugovor i ne bi ga produžili.

  • +3
Američki borac B.J. Penn Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia / Francis Specker / Alamy

Pennovi fanovi nadaju se kako će to biti kraj njegove karijere u kojoj je upisao 16 pobjeda, 14 poraza i dvije neodlučene borbe. Taj rezime bio bi puno bolji da je na vrijeme odlučio stati ili barem tražiti lakše borbe. UFC bi mu to vjerojatno osigurao.