UTAKMICA ODLUKE

Ovo je prvih 11 Hrvatske, a dok su naši trenirali evo što su izvodili grčki navijači!

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je u subotu na stadionu Georgios Karaiskakis u Pireju posljednji trening uoči uzvratne utakmice dodatnih kvalifikacija za SP protiv Grčke, a izbornik Zlatko Dalić u nedjelju (20.45 sati) će na travnjak poslati najvjerojatnije istih 11 kao na Maksimiru

Nakon što je propustio prvu utakmicu zbog ozljede, Mario Mandžukić je trenirao zajedno s ekipom i po svemu sudeći u nedjelju će biti spreman za nastup.

>> Nikad nitko u kvalifikacijama nije nadoknadio tri gola razlike, no opreza nikad dovoljno

Spreman bi trebao biti i Nikola Kalinić koji je u prvom susretu dobio nezgodan udarac. Ostali naši igrači nemaju nikakvih zdravstvenih tegoba i jedva čekaju nedjeljnu 'utakmicu istine' koja donosi nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali i milijune u blagajni HNS-a (osam milijuna dolara samo za plasman od Fife).

Zanimljivo, tijekom treninga su se izvan stadiona čule tri, četiri detonacije, a prema prvim informacijama navijači Olympiacosa su bacali petarde i 'topovski udar'.

Grčki novinari tvrde kako su to bili pripadnici ultras skupine Gate 7 koji su prosvjedovali što se utakmica igra na stadionu Olympiacosa.

  • +19
Trening hrvatske reprezentacije u Pireju Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

U posljednje vrijeme čelnici Grčkog nogometnog saveza nisu u dobrim odnosima s vodstvom najtrofejnijeg grčkog kluba i najžešći navijači pirejskog kluba nisu željeli da reprezentacija ugosti Hrvatsku na Karaiskakisu.

>> Evo zašto su Grci poludjeli na izbornika; Michael Skibbe kao Ante Čačić

Inače, na posljednjoj konferenciji za novinare Zlatko Dalić nije otkrio sastav, ali je poručio kako neće ništa mijenjati što se tiče taktike pa bi prvih 11 moglo lako biti isto kao u Zagrebu, a to su Subašić – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić - Rakitić, Brozović – Kramarić, Modrić, Perišić – Kalinić.  

>> Rakitić nije mogao izbjeći pitanje o bivšem izborniku; evo što je jasno rekao

I još jedan zanimljiv podatak, premda je za utakmicu prodano više od 28.000 ulaznica, mediji navode kako se na tribinama neće okupiti više od 15.000 navijača tako da možda neće biti nikakovg 'pakla' u Pireju. 

  • +55
Kvalifikacije za SP 2018., Hrvatska - Grčka Izvor: Reuters / Autor: ANTONIO BRONIC