noć za pamćenje

Ovo je nestvarno! Luka Dončić s trona skinuo velikog Russella Westbrooka i ušao u povijest

30.12.2022 u 09:01

Bionic
Reading

Još jednu utakmicu za pamćenje odigrao je na NBA parketima Slovenac Luka Dončić

Nakon što je protiv Knicksa Dallasu donio pobjedu uz nikad zabilježeni triple-double koji je uključivao 60 poena, 21 skok i 10 asistencija, protiv Houstona je ispisao novu stranicu povijesti. Njegova je momčad slavila 129-114, a Luka je već na poluvremenu bio na 21 poenu te po sedam skokova i asistencija.

Tako je postao četvrti igrač u zadnjih 25 godina koji je uspio imati tri poluvremena s učinkom 20-7-7. Ostala trojica su Russell Westbrook, James Harden i LeBron James.

Triple-double, osmi u sezoni, je dosegnuo pet minuta prije kraja treće četvrtine. U posljednjih 25 godina ovo je sedmi puta da netko upisuje triple-double u trećoj četvrtini, a Dončiću je susret protiv Houstona već peti u karijeri u kojem je tako rano uspio ostvariti takvo što. Dakle, čak pet od tih sedam ranih triple-doubleova pripada nevjerojatnom Slovencu i pitanje je hoće li ga ikada itko sustići, tim prije jer Dončić dominira i još uvijek može podizati tu brojku.

Na kraju je Dončić protiv Houstona ubacio 35 poena uz 12 skokova i 13 asistencija te je u posljednje dvije utakmice postigao 95 poena, 33 skoka i 23 asistencije - ukupno 151 u tri najvažnije kategorije. Na taj je način Dončić skočio na treće mjesto svih vremena. Prva dva takva pothvata potpisuje je Oscar Robertson.

U jednoj stvari Luka je došao do vrha. S 95 poena zabio je najviše u uzastopnim triple-double utakmicama u povijesti i srušio dosadašnjeg rekordera Russella Westbrooka koji držao rekord s 94 poena, što mu je pošlo za rukom dva puta.