FIFA_SP_2018.svg

JESU LI ZASLUŽILI?

Ovo je nedostojno SP-a; zadnje minute bile su jadne i smiješne, a što tek reći na naredbu japanskog izbornika...

Bionic
Reading

Drugog 'putnika' u osminu finala Sjetskog prvenstva iz skupine H po prvi puta je odlučio kriterij 'fair-play', a evo što su o toj situaciji rekli izbornici Japana, koji je prošao dalje, i Senegala, koji je izvisio

I Japan i Senegal su u trećem kolu poraženi s 1:0 od Poljske odnosno Kolumbije. Pošto su imali isti broj bodova i istu gol-razliku, međusobno odigrali 2-2, Japanci su prošli dalje, jer su imali manje žutih kartona (4) od Senegalaca (6). To je prvi put u povijesti da neka ekipa prolazi na temelju pravila o fair-playju.

No ono što se događalo na utakmici Japana i Poljske je bilo u namjanju ruku smiješno. Europski predstavnik je imao prednost i u završnim minutama strpljivo je čekao u obrani, a suparnik se odlučio na čuvanje lopte pa smo zadnjih minuta bili svjedoci kako japanski nogometaši vježbaju dodavanje lopte jedan drugome bez ikakvih ambicija da krenu po bod. Zaista čudne scene koje nisu dostojne ovakvog sportskog događaja.

  • +12
SP 2018., skupina H: Japan - Poljska Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Ja sam donio odluku da ne idemo po izjednačenje, s uvjerenjem da Senegal neće zabiti Kolumbiji. Vjerujte, to nije bila laka odluka, ali situacija je tražila takvo rješenje. Mojim igračima je to teško palo, jer Japan igra napadački nogomet. Ulog je bio prevelik i nadam se da smo razveselili naciju', ponudio je objašnjenje japanski izbornik Akira Nishino.

S druge strane u Senegalu je zavladalo veliko razočaranje, svi afrički predstavnici su se tako oprostili u fazi po skupinama, a izbornik Aliou Cisse bio je jasan pred novinarima.

'Nismo se plasirali dalje jer to nismo zaslužili. Kriterij 'fair-playa' je jedno od pravila i moramo ga poštivati. No lakše bi nam bilo da smo ispali na neki drugi način.'

  • +14
SP 2018., skupina H: Senegal - Kolumbija Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal