SPORTSKA LEGENDA NAJAVILA

'Ovo je globalni problem, varalice moraju platiti cijenu'

01.08.2013 u 08:47

Bionic
Reading

Proslavljeni bivši skakač s motkom i kandidat za predsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Sergej Bubka razočaran je nedavnim pozitivnim dopinškim nalazima brojnih svjetski poznatih atletičara...

'Naravno da su nedavni pozitivni rezultati neugodni. Ali postoji pozitivan trend i sistem počinje djelovati. Čak i neke velike zvijezde počinju plaćati cijenu. Naša je dužnost zaštititi poštene sportaše,' rekao je Bubka.

Podsjećamo, među atletičarima koji su nedavno bili pozitivni na dopinškom testu su sprinteri Tyson Gay, Asafa Powell i Sherone Simpson.

'Na kraju su sportaši ti koji su odgovorni. Atletičari imaju dovoljno informacija o proizvodima koje koriste. Kada sam čuo za dopinške slučajeve nisam bio sretan, ali sustav funkcionira. Bilo da dolazite iz Jamajke, Rusije ili SAD-a platit ćete cijenu ako krenete pogrešnim putem. To je globalni problem, a ne problem samo jedne zemlje,' dodao je potpredsjednik Međunarodne atletske federacije (IAAF).


Sa 49 godina na leđima Ukrajinac je najmlađi kandidat u izborima za predsjednika MOO-a, ali to ne smatra svojom manom.

'Tu se ne radi o dobi, nego o iskustvu. Imam iskustva u sportu i poslu. Postoje vođe velikih država i institucija koji su moje dobi. Mislim da je to dobra dob.'

Nasljednik Jacquesa Roggea bit će izabran 10. rujna u Buenos Airesu.