VELIKI JE GOLMAN

Ovo je dokaz da je Subašić postao jedan od najboljih!

08.02.2017 u 10:31

Bionic
Reading

Monaco kao najefikasnija ekipe Europe grabi prema naslovu prvaka u Francuskoj, no bez sjajnih obrana Danijela Subašića koji je izrastao u vrhunskog vratara to definitivno ne bi bilo moguće. Statistike su mu zaista impresivne...

Klub iz Kneževine uspio je utrpati već 70 golova ove sezone i daleko je najefikasniji u Europi, no unatoč tomu pokraj PSG-a ne bi mogao držati vrh ljestvice u Francuskoj da nema vrhunskog golmana poput Danijela Subašića.

Naš 32-godišnji reprezentativni vratar izrastao je u jednog od najboljih u Europi i nerijetko njegovi potezi ulaze među najbolje obrane vikenda u Le Championnatu, što se dogodilo i prije nekoliko dana zahvaljujući sjajnim refleksima protiv Nice.

Ovog utorka protiv Montpelliera Danijel je ponovo bio na visini zadatka i iako nije sačuvao mrežu netaknutom, pomogao je u pobjedi 2:1 Monacu da ostane tri boda ispred Parižana.

Zanimljivo, Subašić ima čak deset utakmica bez primljenog gola ove sezon, što je fantastično postignuće s obzirom na ofenzivnu igru Monaca koji ne pridaje toliki značaj obrani. Ispred njega je ove godine u Europi samo Thibaut Curtois iz Chelseaja s 13, no Conteova taktička postava ide u prilog Belgijancu.

Nema sumnje, odlična forma Subašića odlična je vijest i za Antu Čačića uoči ključnih utakmica reprezentacije u kvalifikacijama za SP, protiv Ukrajine u ožujku i Islanda u lipnju...