uz podršku hns-a

Ovo je definitivno najljepši način da se ne zaboravi kakav je sportaš i čovjek bio Hrvoje Ćustić

08.08.2022 u 13:34

Bionic
Reading

Na inicijativu Nogometnog saveza Zadarske županije, a pod pokroviteljstvom HNS-a pokrenuta je organizacija Međunarodnog turnira 'Hrvoje Ćustić' za igrače do 18 godina, a koji bi prvo izdanje trebao imati u travnju sljedeće godine.

Hrvoje Ćustić tragično je stradao prije 14 godina kada je udario glavom u betonski zid koji se nalazio uz travnjak zadarskog stadiona Stanovi. Do pogibije ostvario je 127 nastupa u HNL-u za Zadar, a deset je puta igrao za hrvatske mlade reprezentaicje do 20 i 21 godine.

'Kroz razgovor s Hrvojevim ocem Svetkom te Darkom Banićem, predsjednikom Nogometnog saveza Zadarske županije, dogovorili smo se napraviti nešto posebno u sjećanje na Hrvoja. Uvjeren sam da će turnir pod Hrvojevim imenom postati tradicionalan i međunarodno prepoznat te će kao takav zauvijek čuvati uspomenu na njega. HNS će stoga dati maksimalnu podršku organizaciji turnira 'Hrvoje Ćustić', a pritom nećemo zaboraviti veliku odgovornost da kroz kontinuirano ulaganje u nogometnu infrastrukturu i dosljedno provođenje licenciranja spriječimo bilo kakve slične situacije i tragedije u budućnosti', izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Organizacijski odbor turnira na čelu s Darkom Banićem već je odradio nekoliko pripremnih sastanaka i vrlo brzo mogu se očekivati novi konkretni detalji.

'Svi znamo što Hrvoje predstavlja zadarskom i hrvatskom nogometu i drago mi je da se pokreće jedan veliki događaj njemu u čast. Na nama je da damo sve od sebe da organizacija bude na najvišoj mogućoj razini i zato želimo uključiti sve ono najbolje što Zadar ima. Želim zahvaliti Hrvojevoj obitelji, koja nam je velika podrška u ovom projektu', kazao je Banić.

Osim što je ulica u kojoj se nalazi stadion Stanovi dobila naziv 'Hrvoje Ćustić', dugo godina čekalo se na nešto što će u sportskom segmentu očuvati uspomenu na njegov lik i djelo. Sada će se to napokon i dogoditi.

'Četrnaest godina je dugo razdoblje, ali za dobre stvari nikada nije kasno. Hvala gospodi Marijanu Kustiću i Darku Baniću koji su iskazali veliku želju, ali i poduzeli vrlo konkretne akcije da se turnir pokrene. Moja jedina želja je da se nikada ne zaboravi kakav je sportaš i čovjek Hrvoje bio te da njegovo ime bude trajna inspiracija mlađim naraštajima. Zato mi je drago da će turnir biti za mladiće do 18 godina i to međunarodnog karaktera. Vjerujem da ćemo prve godine okupiti najbolje hrvatske klubove te dovesti nekoliko zvučnih imena iz inozemstva i da će turnir doista biti na visokoj razini', istaknuo je Svetko Ćustić, otac Hrvoja Ćustića.