UTAKMICA ISTINE

Ovo je Čačićevih 11 za Norvežane i proboj prema Ligi prvaka! Maksimir je rasprodan, goste čeka pakao...

24.08.2022 u 06:23

Bionic
Reading

Pred nogometašima Dinama je najvažnija utakmica dosadašnjeg dijela sezone, uzvratni susret play-offa Lige prvaka protiv norveškog Bodo/Glimta (srijeda, 21 sat, MAXtv, Arenasport). Maksimir je rasprodan, 20 tisuća navijača Modrih bit će vjetar u leđa momčadi trenera Ante Čačića koja lovi zaostatak iz prve utakmice (0:1)

A u kakvom će sastavu Dinamo tražiti Ligu prvaka protiv norveškog prvaka i loviti zaostatak od jednog gola razlike? Kako zbog akumuliranih žutih kartona nema Mišića, njegovo mjesto u veznom redu trebao bi zauzeti kapetan Modrih Arijan Ademi.

  • +8
Trening Bodo/Glimta na maksimirskom stadionu Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Jedinica je rezervirana za Livakovića, a ispred njega zadnju crtu obrane držat će Ristovski, Šutalo, Perić i Ljubičić. Za očekivati je da će ovaj potonji dobiti prednost ispred Bočkaja prvenstveno jer će se u ovoj utakmici od obrambenih igrača tražiti upravo to - da se skoncentriraju na obranu.

Ademiju će pripasti centralno mjesto u veznom redu, u kojem će biti i Ivanušec.

Na desnom je boku realno očekivati Špikića, a na suprotnoj strani Oršića. Špica napada pripada Petkoviću, iza kojeg će biti fenomenalni Baturina.

Ovisno o kretanju rezultata i stanju na terenu, valja očekivati i poteze Dinamove struke predvođene trenerom Antom Čačićem, a on je susret najavio ovim riječima:

  • +14
Press konferencija GNK Dinamo - 23.8.2022. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

'Atmosfera u svlačionici je odlična, a imat ćemo i sjajnu podršku navijača. Očekujem dobro izdanje Dinama. Gosti imaju prednost od jednog gola, ali mi ćemo učiniti sve da Zagreb i Hrvatska vide Ligu prvaka. Respektiramo protivnika. Norvežani neće mijenjati stil igre, napadačka su momčad, posebno moramo biti koncentrirani na njihove centaršuteve.'

Dakle najvjerojatniji sastav Dinama za večeras je:

Livaković – Ristovski, B. Šutalo, Perić, Ljubičić – Ivanušec, Ademi – Špikić, Baturina, Oršić – Petković.

  • +12
Trening GNK Dinamo, 23.8.2022. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac