ugrađen im je ICD

Ovo će zanimati Christiana Eriksena; Nizozemac doživio isto što i Danac, a njegov primjer otkriva može li se nakon svega vratiti nogometu

22.06.2021 u 12:43

Bionic
Reading

Daley Blind progovorio je o svojem iskustvu sa srčanom manom i ICD-om i dao nadu Christianu Eriksenu

Christian Eriksen se u prvom kolu Eura 2020 u dvoboju s Finskom potkraj prvog poluvremena samo srušio i ostao nepomično ležati. Liječnici su odmah uletjeli u teren i počeli s oživljavanjem, a njihova ga je brza i dobra reakcija na kraju i spasila.

Eriksen je potom napravio niz pretraga i utvrđeno je da ima neku manu na srcu pa mu je ugrađen ICD, uređaj koji mu može spasiti život u slučaju da mu srce opet krene kasniti s otkucajima. Nakon cijele te drame gotovo da nema čovjeka koji vjeruje da će Danac opet na teren.

Ipak, ima i onih koji su uvjereni da ovo nije kraj za Eriksena. Jedan od njih je i Daley Blind koji zna o čemu priča. Nizozemac, koji je s Eriksenom igrao u Ajaxu od 2008. do 2010. godine, prošao je istu kalvariju kao i Danac. Nakon što mu je pronađena srčana mana liječnici su mu ugradili ICD i vratio se na teren.

Bilo je to prije dvije godine, a danas, s 31 godinom igra za Ajax i Nizozemsku s kojom nastupa na Euru. Blind vjeruje kako će se i Eriksen vratiti nogometu.

'Nakon mojeg incidenta, cijeli je svijet rekao da je moja karijera gotova, a pogledajte gdje sam sada. Svi trebaju Christiana pustiti na miru. Jako mi smeta kad ljudi kažu da je njegova karijera gotova. Ne znaju koliko to boli čuti', rekao je Blind koji je s Nizozemcima izborio osminu finala Eura 2020.