NAGRADA ZA FAIR-PLAY

Ovo će biti još veći motiv Biliću da preuzme West Ham!

26.05.2015 u 19:07

Bionic
Reading

Engleski nogometni premierligaš West Ham United iduće sezone igrat će u kvalifikacijama Europske lige, a to je pravo izborio kao najbolji na ljestvici 'fair-playa'.

Londonski klub je tako izborio Europu prvi put u posljednjih devet godina. Zadnji put 'Čekičari' su putovali preko La Manchea u sezoni 2006/07. kada su ispali u prvom kolu Kupa Uefa od Palerma (0:1, 0:3).

UEFA svake sezone na osnovi ljestvice 'fair-playa' dodijeli tri mjesta u kvalifikacijama Europske lige. Za iduću sezonu to su pravo izborili Engleska, Nizozemska i Republika Irska koji su dobili po još jednog predstavnika u najmasovnijem euro-kupu.

West Ham je ove sezone završio na 12. mjestu Premiershipa, ali je Europu osigurao osvojivši prvo mjesto na ljestvici 'Fair-playa' Premiershipa ispred Liverpoola, Manchester Cityja, Evertona i Burnleyja.

'Oduševljeni smo što će klub iduće sezone igrati u Europi. Igranje u Europskoj ligi za nas predstavlja izazov', poručili su vlasnici kluba David Sulllivan i David Gold.

Najveći izazov za upravu kluba predstavlja podatak kako će West Ham sezonu započeti već u 1. pretkolu Europske lige koje je na rasporedu 2. srpnja. To znači da nova sezona za nogometaše West Hama počinje već za 37 dana.

'Praznici mogu pričekati. Jedva čeka početak europskih natjecanja', poručio je senegalski veznjak Cheikhou Kouyate

West Ham je trenutačno bez trenera, a kao najveći kandidat za preuzimanje klupe engleskog premierligaša je bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić. U igri su i bivši menadžer Manchester Uniteda i Evertona koji trenutačno zarađuje kruh u Real Sociedadu David Moyes, trener Seville Unai Emery, bivši engleski izbornik Steve McClaren, te Michael Laudrup koji je vodio Swansea, a u Kataru mu ističe ugovor.