neslavna lista legendi

Ovi velikani nikad nisu osvojili Ligu prvaka: Jedan od njih ima to priliku promijeniti!

02.06.2017 u 12:25

Bionic
Reading

Osvojiti nogometnu Ligu prvaka nikad nije uspjelo velikanima poput Ibrahimovića, Baggija i brazilskog Ronalda, a Gianluigi Buffon ima priliku ove subote u Cardiffu maknuti se s neslavne liste legendi koje nikad nisu trijumfirale u najprestižnijem klupskom nogometnom natjecanju...

Otići do kraja u elitnom klupskom nogometnom natjecanju jedan je od najvećih uspjeha koje nogometaš može ostvariti u svojoj karijeri, ali ponekad je potrebno naći se u pravoj ekipi i imati malo sreće kako bi se to ostvarilo.

Neki velikani nikad nisu osvojili Ligu prvaka. Kad su napadači u pitanju, tu svakako treba izdvojiti brazilskog Ronalda koji je igrao za Real, Inter i Barcelonu, momčadi koje su znale trijumfirati u posljednjim desetljećima u ovom natjecanju, ali nikad s ovom legendom u svojim redovima.

U Ligi prvaka nije se proslavio niti Roberto Baggio kojeg je Juventus zamijenio Alessandrom Del Pierom prije posljednjeg pohoda na titulu 1996. godine, a trijumfirao nije niti njegov rival sa SP-a u SAD-u, Brazilac Romario koji je najbliže bio 1994. godine s Barcelonom, kada je zapeo u finalu.

Od aktualnih ofenzivnih zvijezda svakako je tu Zlatan Ibrahimović, osvajač brojnih nacionalnih prvenstava i kupova, no u Ligi prvaka nikad nije otišao do kraja. Utjeha ostaje Europska liga osvojena s Manchester Unitedom ove godine.

Na neslavnoj listi legendarnih napadača još su Totti, Cantona, Trezeguet, Bergkamp i Van Nistelrooy.

Od veznjaka, titulu nisu nikad osvojili Pavel Nedved, Patrick Vieira i Michael Ballack, a od slavnih braniča Lothar Matthaüs, Fabio Cannavaro, Lilian Thuram i Gianluca Zambrotta.

A najslavniji golman koji nije osvojio Ligu prvaka svakako je Gianluigi Buffon. On je u dva navrata zapeo u finalu, 2003. protiv Milana i 2015. protiv Barcelone.

Ove subote ima prilike to promijeniti. Talijanski 39-godišnji veteran u karijeri je osvojio sve što se moglo osvojiti, uključujući i Svjetsko prvenstvo s Italijom 2006. godine, a protiv Reala u Cardiffu lako bi mogao zaokružiti karijeru i maknuti se s liste genijalaca koji su u karijeri ostali bez najprestižnije klupske titule...