Podsjetilo ga na hrvatsku

Razočarani Olić o divljanju navijača i debaklu: Ne mogu ovako završiti karijeru!

02.06.2017 u 10:52

Bionic
Reading

Ivica Olić za Sport 1 još jednom se osvrnuo na razočaravajuće ispadanje Münchena 1860 u treću ligu te također izjavio da ga neredi na stadionu nisu prestrašili, jer je to već doživio u Hrvatskoj. Karijeru nema namjere završiti, ali na trenerskoj licenci već radi...

Naš iskusni 37-godišnji napadač doživio je težak udarac u utorak kada je njegov München 1860 u dodatnim kvalifikacijama za opstanak u drugoj ligi izgubio od Regensburga i preselio se u niži rang.

'Još uvijek se nisam oporavio. To je sve jako tužno. Nadao sam se da ćemo izbjeći dodatne kvalifikacije, ali igrali smo zbilja loše i to nas je dohvatilo. Moram reći da su neki igrači znali  da će im isteći ugovor na kraju sezone i tako su i igrali. Nedostajala je strast, nije bilo zajedništva i atmosfera je bila negativna,' objasnio je iskreno Ivica Olić pa se osvrnuo na dvoboj s Regensburgom:

'To je bila najniža točka. Regensburg je jednostavno bio bolji. U uzvratu nas je toliko ljudi došlo gledati, a mi nismo pokazali ništa. Nula.'

Dvoboj su također obilježili neredi na tribinama, a na travnjak su letjele stolice pa čak i šipke. Iako na hrvatskim stadionima jako dugo nismo vidjeli ništa slično, Ivicu je to podsjetilo na domovinu.

Autor: YouTube

'Nije me bilo strah. Poznajem takve situacije iz Hrvatske, tamo se to često događa. Navijači su bili tužni i šokirani. Divljanje i destrukciju ne podržavama, ali ih mogu shvatiti. Bio je to tužan dan. Nije lako navijati za ovaj klub,' zaključio je Olić koji je u karijeri imao prilike igrati i za drugi minhenski klub, a s Bayernom je  2010. i 2012. godine igrao i u finalu Lige prvaka. Umirovljenje još uvijek nije u planu.

'Odlazim iz kluba, jer mi je istekao ugovor i šteta što je ovako završilo, jer davao sam sve od sebe. Vraćam se u Hamburg gdje ću nastaviti raditi na svojoj trenerskoj licenci. Moguće je da ću nastaviti i igrati. Ne želim ovako završiti karijeru,' zaključio je bivši hrvatski reprezentativni napadač.