U LIGI PRVAKA

Ove su brojke dokaz maestralne partije Luke Modrića!

03.04.2014 u 09:29

  • +21

PSG - Chelsea i Real - Borussia

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Već u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka Real Madrid gotovo da je osigurao prolazak dalje, a tijekom pobjede protiv Borussije 3:0 Luka Modrić bio je možda i najbolji čovjek na terenu. Ovo su brojke koje tome svjedoče…

Modrić se istaknuo ofenzivnim učinkom (podaci s WhoScored.com)

U svim kategorijama važnim za veznog igrača Luka Modrić se istaknuo sjajnom statistikom koja vidno pokazuje koliko je bio dominantan na terenu. Za početak, imao je 97 dodira s loptom, a od njega su samo jedno više imali obrambeni igrači Pepe i Carvajal. To jasno govori da je preuzimao odgovornost i bio čovjek od kojega su kretali napadi.

A da je te napade dobro vodio, svjedoči njegova statistika ukupnih dodavanja, kojih je na spomenutoj utakmici imao 80, najviše od svih igrača Real Madrida, uz visok postotak uspješnosti od 91 posto. Kao i uvijek, bio je dobar i u obrani, ali posebno se istaknuo u igri prema naprijed, što potvrđuju sljedeće brojke…


Ono što se njemu često zamjera – da ne preuzima dovoljno odgovornosti – Luka je ovom utakmicom demantirao. S četiri driblinga bio je drugi najuspješniji igrač Real Madrida (jedan više imao je samo Isco) dok je s četiri ključna dodavanja predvodio svoju ekipu. Jedno od njih završilo je i kao asistencija za Ronalda prilikom postizanja trećeg pogotka Real Madrida.

Modrić je imao najviše dodavanja (podaci s WhoScored.com)

Zbirno, Modrić je bio čovjek koji je najviše imao loptu u svojim nogama, o čemu svjedoči ukupan broj dodira; čovjek koji je uspješno koordinirao napadom, što potvrđuje ukupan broj dodavanja i njegova uspješnost, te čovjek koji je na terenu vidno činio razliku, zbog čega je najbolji, tj. drugi najbolji u statistici ključnih dodavanja i driblinga. Sve to, slaže se dobar dio svjetskih medija, čini ga ponajboljim igračem susreta protiv Borussije Dortmund.

Tako je još jednom na velikoj sceni potvrdio ono što se zna – prava je igračka klasa…